Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı canlı bomba İstanbul’da yakalandı

Son dakika haberine göre, İstanbul Emniyeti, canlı bomba eylemi yapabileceği yönünde bilgiler bulunan yabancı uyruklu Anas Abbud Alşahi Bnaman adlı örgüt mensubunu Küçükçekmece ilçesinde bir adrese bugün düzenlenen operasyonla yakaladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu yıl DEAŞ’ın yapmayı planladığı 12’nci canlı bomba eylemi engellenmiş oldu." ifadelerine yer verildi. Özellikle son günlerde yapılan terör operasyonlarıyla farklı şehirlerde eylem hazırlığında olan canlı bombalar yakalanmıştı.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2022, 13:57 Güncelleme 24 Mayıs 2022, 15:11
Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı canlı bomba İstanbul’da yakalandı

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanlığı, canlı bomba eylemi hazırlığındaki DEAŞ'lı teröristin İstanbul'daki operasyonla yakalandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerince DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldı.

Bu kapsamda, canlı bomba eylemi yapabileceği yönünde bilgiler bulunan DEAŞ mensubu yabancı uyruklu Anas Abbud Alşahi Bnaman, Küçükçekmece ilçesindeki adrese düzenlenen operasyonla yakalandı.

Teröristin ikametinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bnaman'ın yakalanmasıyla, DEAŞ'ın planladığı 12'nci canlı bomba eylemi engellenmiş oldu.

DÜĞMELERİNE BASILDI
Özellikle son günlerde yapılan terör operasyonlarıyla farklı kentlerde eylem hazırlığında olan canlı bombalar yakalanmıştı.



YABANCI UYRUKLU 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Öte yandan İstanbul'da terör örgütü DEAŞ ve El-Kaide'ye yönelik operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütleri adına faaliyette bulunan ve eylem arayışı içerisinde olduğu değerlendirilen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında, belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarda ikisi yabancı uyruklu 4 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerdeki aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN