Başkan Erdoğan'dan 'Atatürk Havalimanı millet bahçesi' mesajı: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında farklı şehirlerden gençlerle buluştu. Erdoğan Atatürk Havaliman'na yapılacak olan millet bahçesine ilişkin herkesi mutlu edecek bir proje olacağını belirterek, "Proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız, pistler belki de kalacak. 29 Mayıs kutlamasını orada yapacağız." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2022, 13:14 Güncelleme 19 Mayıs 2022, 15:31
Başkan Erdoğan’dan ’Atatürk Havalimanı millet bahçesi’ mesajı: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında farklı şehirlerden gençlerle buluştu.

Erdoğan kendisine yöneltilen Atatürk Havalimanına yapılacak olan millet bahçesine ilişkin soruyu yanıtladı.

NASIL BİR ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ HAYALİ VAR?
Erdoğan o anları Twitter üzerinden, "Gençlerimize yeşil alanlarıyla, oyun parklarıyla, kültürel merkezleriyle nasıl bir Atatürk Havalimanı millet bahçesi hayal ettiğimizi anlattım. 29 Mayıs'ta, İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde inşallah buradaki ilk ağacımızı toprakla buluşturacağız." ifadeleriyle paylaştı.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi projesi ile ilgili "Bu noktaya millet bahçesi yapılması sizce herkesi mutlu edecek mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şimdiden size müjdeyi vereyim; inşallah çok çok mutlu edecek. Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olarak gelip orada hafta sonlarını hatta hafta içini geçirebilecek aileler olacak. Bütün bunlarla oyun parklarıyla, kültürel merkezlerle orası çok ciddi bir güç devşirecek inşallah. O bölge zaten millet bahçesi noktasında, Başakşehir tüm oralara kadar fakir.

Ama şu anda bu millet bahçesiyle, ağacıyla, yeşiliyle orası çok çok güzel bir yer olacak. Bir taraftan da yanında şehir hastanesi var. Şehir hastanesiyle birlikte şimdi düşünün bir tarafta 1006 odalı bir şehir hastanesi yanında millet bahçesi. Oranın güzelliği ne ile izah edilebilir? Bütün yeşiliyle, oyun parklarıyla burada gayet güzel bir proje hayata geçecek.

29 MAYIS KUTLAMASINI BU SENE ORADA YAPACAĞIZ
Şimdiden ben oranın bitmiş halini görüyorum. Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız, pistler belki de kalacak. Ama pistlerin dışındaki şu andaki mevcut yeşil alanları biz çok daha farklı bir yeşil alan haline getirmek suretiyle orayı zenginleştireceğiz. Bununla ilgili olarak şu anda proje üzerinde çalışmaları sürdürüyoruz. Ve 29 Mayıs kutlamasını bu sene orada yapacağız"