CHP'nin ırkçılıkla tanınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan yeni skandal! Arapça afiş ile seslendi

CHP'li Bolu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tanju Özcan ırkçılıkta sınır tanımayan hareketlerine bugün bir yenisini daha ekledi. Sığınmacıların sularını kesen, kentteki yabancı uyrukluların nikah ücretinin 100 kat artırılarak 100 bin liraya yükseltilmesi için teklif veren Özcan bugün ise şehirde yaşayan sığınmacılara arapça afiş ile seslendi.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2022, 01:44 Güncelleme 19 Mayıs 2022, 13:57
CHP’nin ırkçılıkla tanınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan yeni skandal! Arapça afiş ile seslendi

İÇİNDEKİLER

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sığınmacılara karşı billboardlara Türkçe ve Arapça yazılı, "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" ilanları astırdı.

Sığınmacılarla ilgili söylemleri, sığınmacılara yönelik su ve nikah işlemleriyle ilgili ücret artışı istemesiyle gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez billboardlara astırdığı ilanla tepkileri üzerine çekti.

SİZİNLE PAYLAŞACAK EKMEĞİMİZ VE SUYUMUZ KALMADI


Tanju Özcan'ın isminin yazılı olduğu, 'Bolu Belediyesi'nden geçici sığınmacılara son çağrı' başlıklı Türkçe ve Arapça yazılan ilanda, "Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" ifadelerine yer verildi.

Özcan, konuya ilişkin ayrıca, "Türkçe defalarca yazdık, söyledik, anlamadılar. Biz de hem iktidarın hem istilacıların anlayacağı dilden yazdık. Yeter artık!" dedi.