Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, Bakan Çavuşoğlu'nun Stoltenberg ile telefonda görüştüğü belirtilirken, görüşme içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2022, 21:57 Güncelleme 17 Mayıs 2022, 00:20
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, Bakan Çavuşoğlu'nun Stoltenberg ile telefonda görüştüğü belirtilirken, görüşme içeriğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Stoltenberg görüşme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile en yakın ortaklarımız Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurma kararları hakkında konuştuk" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin değerli bir müttefik olduğunu belirten Stoltenberg, "Türkiye değerli bir müttefiktir ve tüm güvenlik endişelerinin ele alınması gerekir. Bu tarihi anda bir arada olmalıyız" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN NET TAVIR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrının olmadığını söyledi.

Başkan Erdoğan, "Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz." diye konuştu.

Başkan Erdoğan ayrıca İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusuyla ilgili olarak, "Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar yorulmasınlar." dedi.