HDP'li Ahmet Türk'ten Millet İttifakı'na üstü kapalı rest: Biz olmadan kazanamazsınız İmamoğlu ve Yavaş'a da oy çıkmaz

2023 seçimlerine aylar kalmışken Millet İttifakı henüz milletin karşısına alnının akıyla bir aday çıkartamadı. İttifakın seçimleri görüp göremeyeceği bile tartışma konusuyken ortaklara son darbe HDP'den geldi. HDP'li Ahmet Türk, ittifakı oylar üzerinden tehdit etti, "İmamoğlu ve Yavaş ile olmaz" mesajı verdi.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2022, 12:54 Güncelleme 14 Mayıs 2022, 13:05
HDP’li Ahmet Türk’ten Millet İttifakı’na üstü kapalı rest: Biz olmadan kazanamazsınız İmamoğlu ve Yavaş’a da oy çıkmaz

İÇİNDEKİLER

6'lı masanın gizli ortağı HDP'den seçimlere aylar kala bir rest daha geldi. HDP'li Ahmet Türk, ittifakın kendileri olmadan kazanamayacağını, Mansur Yavaş'ın Kürt oylarını alamayacağını, İmamoğlu'nun ise Diyarbakır'da başka Rize'de başka konuştuğunu belirtti.



Ahmet Türk'ün Millet İttifakı'na üstü kapalı tehditler ve mesajlar içeren açıklamaları şu şekilde:



MUHALEFETİN TUTUMU BULANIK
Muhalefetin politikalarını eleştiren Türk, "Muhalefetin tutumu da belirsiz ve bulanık. Her şeyi sandığa ayarlamış. Oysa sokaktaki insanlarla birlikte hareket edilmediği, onların aktif muhalif faaliyetlere katılımının sağlanmadığı ve koordinasyon halinde sokak ile Ankara merkezli parlamento içi siyaset birleştirilmediği sürece, Millet İttifakı hayal kuran tüccar durumuna düşer." dedi.

KÜRTLER YAVAŞ'A OY VERMEZ İMAMOĞLU ORADA BAŞKA BURADA BAŞKA KONUŞUYOR
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Türk, "İyidir, hoştur, lakin başkan seçildikten sonra gittiği Diyarbakır'da bölge halkına seslendiği konuşmalarıyla son Rize konuşması arasında dağlar kadar fark var. Bu tür çift dil kullanmanın hangisi doğru?" diye sordu. Türk, Mansur Yavaş hakkında da, "Aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN