Son dakika: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan CHP'ye "yargı" tepkisi: Tehdit ve hakaret kabul edilemez

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'nun hapis cezasının onanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında Başkan Erdoğan'a hakaretler savurmuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ana muhalefet partisi lideri ve yetkililerinin, bekledikleri gibi karar vermeyen yargı görevlilerini tehdit ve hakaretlerle hedef almasının asla kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2022, 16:30 Güncelleme 13 Mayıs 2022, 16:37
Son dakika: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan CHP’ye yargı tepkisi: Tehdit ve hakaret kabul edilemez

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yargı kararlarını bahane ederek, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan seviyesiz, ahlak ve hukuk dışı ifadelerinden dolayı CHP Genel Başkanını ve CHP'li yetkilileri kınıyorum." ifadelerine yer verdi.

Yargı mensuplarının anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre karar verdiğini kaydeden Bozdağ, kararları nedeniyle yargı mensuplarını tehdit ve hakaret edenleri kınadı.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisi lideri ve yetkililerinin, bekledikleri gibi karar vermeyen yargı görevlilerini tehdit ve hakaretlerle hedef alması asla kabul edilemez. Yargı kararları, siyasi taraftarlığa uygunluğa göre değerlendirilemez. Ana muhalefetin dilinden düşürmediği hak, adalet, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı gibi temel ve ilke kavramların, kendi siyasi yararları söz konusu olduğunda içlerinin nasıl boşaltıldığı hususu, ibretlik bir manzara arz etmektedir."

KILIÇDAROĞLU ÇİZMEYİ AŞTI
Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte il binası önünde açıklama yapmıştı. Kaftancıoğlu kararını Başkan Erdoğan'a bağlayan Kılıçdaroğlu sınırlarını aşarak, "Erdoğan sen ikiyüzlüsün. Sen fırsatçısın. Sen bir zorba ve manipülatörsün. Ama zulmün, küstahlığın artık son buluyor" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN