Başkan Erdoğan'dan kritik kabul! Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani Türkiye'de

Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile Vahdettin Köşkü'nde görüştü. Bir süre köşk içinde sohbet eden iki lider, daha sonra görüşmeye geçti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2022, 11:08 Güncelleme 14 Mayıs 2022, 06:25
Başkan Erdoğan’dan kritik kabul! Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani Türkiye’de

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile Vahdettin Köşkü'nde görüştü.



Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani'yi Vahdettin Köşkü'nde kapıda karşıladı.

BASINI KAPALI GÖRÜŞME
Bir süre köşk içinde sohbet eden iki lider, daha sonra görüşmeye geçti. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

MASADA HANGİ KONULAR VARDI?
Görüşmede bölgesel konular ve uluslararası ilişkilerin masaya yatırılması bekleniyor. Son olarak iki lider Aralık ayında Doha'da bir araya gelmişti. Aralık ayında iki ülke arasında yapılan görüşmede Başkan Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani huzurunda 12, toplamda 15 anlaşma imzalanmıştı.

SÜREKLİ KOORDİNASYON BÜYÜK YAKINLAŞMA GETİRECEK
Görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al Sani, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani'nin Türkiye'ye ziyaretinin ikili ilişkiler ve önemli konularda sürekli koordinasyon ve büyük yakınlaşma getireceğini belirtti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ GEREKTİREN BİR DÖNEM

Büyükelçi Al Sani, yaptığı açıklamada, Katar Emiri Al Sani'nin Türkiye ziyaretinin, dünyanın her düzeyde büyük zorluklar ve zor zamanlardan geçtiği, bu zorluklarla yüzleşmek ve bunlara karşı koymak için yapıcı iş birliği ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişi gerektiren bir döneme denk geldiğini ifade etti.

Ziyaretin ikili ilişkilerle önemli konulardaki sürekli koordinasyon ve bu konulara yönelik tutumlarda büyük yakınlaşma bağlamında gerçekleşeceğini vurgulayan Büyükelçi Al Sani, Katar-Türkiye ilişkilerinin dayanıklılığı, sürdürülebilirliği, tüm sektörlerdeki stratejik iş birliğinin yanı sıra uluslararası ve bölgesel birçok dosyadaki büyük uyumundan övgüyle söz etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN