BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME ÖRNEK-ÇIKMIŞ SORULAR 2022: BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı nedir, nasıl yapılıyor?

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME ÖRNEK SORULARI 2022: MEB tarafından BİLSEM sınav sonuçları açıklandı. BİLSEM sınavının 1. aşaması olan grup tarama uygulamasının sonuçları 13 Mayıs'ta e-okul.meb.gov.tr adresinden ilan edildi. Binlerce öğrenci ve velinin gündeminde yer alan BİLSEM sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler bireysel değerlendirme sınavına çevrildi. BİLSEM sınavının 2. aşaması olan bireysel değerlendirmede ne tür sorular sorulacağı merak ediliyor. Peki BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI NEDİR, NASIL YAPILIYOR?

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2022, 11:14 Güncelleme 13 Mayıs 2022, 11:14
BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME ÖRNEK-ÇIKMIŞ SORULAR 2022: BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı nedir, nasıl yapılıyor?

İÇİNDEKİLER

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME ÖRNEK SORULARI 2022: BİLSEM sınav sonuçları açıklandı.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yıl düzenlenen Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) sınavının 1. aşaması olan grup tarama uygulaması 19 Mart'ta başlayıp 8 Mayıs'ta tamamlanmıştı. Sonuçları da 13 Mayıs'ta duyuruldu. Öğrenciler bu kez 2. aşamada bireysel değerlendirme sınavına tabii tutulacak. Peki BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı nedir, nasıl yapılıyor? BİLSEM mülakatı kaç sorudan oluşuyor?

BİLSEM SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2021-2022 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ön değerlendirme uygulamaları 19 Mart ile 8 Mayıs günleri arasında tamamlandı. Sonuçlar 13 Mayıs'ta açıklandı.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB'den yapılan açıklamada, ''Genel zihinsel yetenek alanı için Bildiren Sözel Olmayan Test, resim yetenek alanı için Görsel Algı Testi ve müzik yetenek alanı için Müzikal Yatkınlık Testi 19 Mart-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar aşağıda belirtilmiştir.
Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerimiz 3 Haziran 2022 tarihinden itibaren giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabileceklerdir.
Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklardır.''
denildi.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI NE ZAMAN?

Grup tarama uygulamasının sonuçları 13 Mayıs 2022 tarihinde açıklanacak. 2. aşama olan bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi ise 13 Haziran 2022 – 12 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar da 19 Ağustos'ta açıklanacak.

BİLSEM 2. AŞAMA SINAV SORULARI – ÇIKMIŞ SORULAR

Özellikle bu başlığı araştırdığınızı biliyoruz ancak şunu belirtmeliyiz ki 2. aşama için çıkmış sınav soruları ve benzeri içeriklere ulaşmanız mümkün değildir. Bunun nedeni; geçtiğimiz yıllarda da bu aşamaların zeka ölçekleri kullanılarak ve mülakatlar şeklinde yapılmış olmasıdır. Zaten adından anlaşıldığı üzere 2. etapta "yeteneklerin değerlendirilmesi" durumu söz konusudur.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRMEDE HANGİ ZEKA TESTLERİ KULLANILIYOR?

BİLSEM sınavlarının ikinci aşaması olan bireysel değerlendirme sınavında, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen zeka testleri kullanılıyor. 2022 yılında hangi zeka testinin kullanılacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı henüz açıklama yapmadı. Geçmiş yılları incelediğimizde ise bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi aşamasında kullanılan zeka testleri şunlar:

2015 Yılında 2, 3 ve 4. sınıflar için WNV (Wechsler Zeka Testi) ile ölçümleme yapıldı.
2016 Yılında 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) ile ölçümleme yapıldı. 3 ve 4. sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.
2017 Yılında 1 ve 2. Sınıflar için ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği) ile ölçümleme yapıldı. 3. Sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.
2018 - 2019 Yılı ile 2019 - 2020 yıllarındaki BİLSEM seçmelerinde bireysel değerlendirme aşamasında kullanılan zeka ölçeği açıklanmadı.
2021 - 2022 Bilsem sınavlarında BNV Zeka Testi'nin kullanılacağı öğrenildi.