Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'unda bugün: Su borusu patladı yollar göle döndü! İBB uyumaya devam etti

Sabah saatlerinde işe ve okula gitmek için yola çıkan İstanbullular, Bahçeşehir - Esenyurt güzergahına geldiklerinde adeta şoka girdi. Yol kenarında patlayan su borusundan fışkıran su yaklaşık 15-20 metre yüksekliğe kadar çıkarken, göle dönen yolda vatandaşlar güçlükle ilerleyebildi. Vatandaşların durumu İBB görevlilerine haber vermesine rağmen bölgeye saatlerdir herhangi bir ekibin gelmediği öğrenildi.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2022, 09:08 Güncelleme 11 Mayıs 2022, 11:20
Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’unda bugün: Su borusu patladı yollar göle döndü! İBB uyumaya devam etti

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da göreve geldiği 2019 yılından bu yana şehrin sorunlarını çözmek yerine işleyen düzeni de bozdu.

Toplu taşımadaki sıkıntılar, ulaşım ve su zamları, kar yağdığında saatlerce yolda mahsur kalan vatandaşlar gibi sorunları şehrin kaderi haline getirdi.

YOLA ÇIKAN İSTANBULLU ŞOKA GİRDİ
Sabah saatlerinde iş ve okula gitmek için yola dökülen Yeşilkent ile Bahçeşehir bağlantı yolu güzergahını kullanan on binlerce İstanbullu, gördükleri manzara karşısında adeta şoka girdi. Yolda İSKİ'ye ait Şahintepe isale hattında vantuz patlaması sonucu tazyikli su yaklaşık 15-20 metre gökyüzüne yükseldi.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ
Borudan akan su nedeniyle bölgedeki yol adeta göle döndü.

Vatandaşlar araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede trafik yoğunluğu arttı.

İBB EKİPLERİ GELMEDİ
Yüzlerce vatandaş durumu İBB görevlilerine bildirmesine rağmen bölgeye saatlerce hiçbir yetkili gelmedi. Tonlarca suyun boşa aktığı yolda yaşananları görüntüleyen vatandaşlar duruma büyük tepki gösterdi.

5 İLÇEDE SU KESİNTİSİ
Su borusunun patlaması nedeniyle Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü'nün bazı mahallerinde su kesintisi yaşanıyor.

TRAFİK FELÇ OLDU! VATANDAŞLAR YOLLARDA KALDI
A Haber ekibinden muhabir Tülay Ayçiçek İSKİ borusunun patladığı noktada son durumu aktardı. Canlı yayına bağlanan Ayçiçek bölgede yaşananları özetledi:
"Olay yerine henüz ulaşabildik. Çünkü buraya gelene kadar inanılmaz derecede bir trafik vardı. İSKİ'ye ait bir borunun patlaması sonucunda yollar bu hale geldi. İnanılmaz derecede kötü diyebilirim. Çünkü yolların tamamı suyla kaplandı. Suyun yüksekliği inanılmaz derecede. Bilek boyumuzu geçmiş diyebiliriz.

Sadece bu noktada değil, yolların tamamının göle döndüğünü size aktarabilirim. Sabah saatleri ve iş giriş saatleri olduğu için de burada hem trafik oluştu hem de sürücülerin bu güzergahı kullanmakta oldukça güçlük çektiğini söyleyebilirim. Yaklaşık 10 dakika önce müdahale edildi. Ancak borunun gece saat 03.45 civarında patladığı ancak müdahalenin sabah saatlerinde yapıldığı belirtildi. Saatler sonra ekipler yeni gelebildi. Şu anda suyun fışkırdığı hala görülüyor. Ekipler suyu durdurmaya çalışıyor. Suyun patlamasıyla 5 ilçede de su kesintisinin yaşandığını söyleyebiliriz. Tonlarca su işte bu şekilde yola saçılıyor. Saatler sonra gelen İSKİ ekipleri çalışmalarını yapıyor ancak vatandaşlar İBB'ye saatler önce haber vermesine rağmen ekiplerin çok geç geldiğini bizlere söylediler.

Metrelerce uzanan araç kuyruğunun da su borusunun patlamasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Yol kenarında olduğu için trafiği etkilediğini belirtebiliriz. Basınç nedeniyle suyun metrelerce yukarı çıktığını sizlere göstermiş olalım."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN