Hilal Kaplan'dan çarpıcı Ekrem İmamoğlu-Nagehan Alçı yazısı: Bir çuval PR'ı berbat etmek

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turu sırasında yanında bulunan gazetecilerden özellikle Nagehan Alçı çok konuşuldu. İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlar" cevabı da ortalığı iyice karıştırdı. Üzerine İmamoğlu da 'Anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları, akıllı olmaya davet ediyorum. Vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" dedi. Ongun ve İmamoğlu'nun yorumları sonrası ikili eleştiri yağmuruna tutuldu. Sabah yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde konuyu gündemine alarak çarpıcı tespitlerde bulundu.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2022, 08:53 Güncelleme 09 Mayıs 2022, 09:01
Hilal Kaplan’dan çarpıcı Ekrem İmamoğlu-Nagehan Alçı yazısı: Bir çuval PR’ı berbat etmek

İÇİNDEKİLER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turu sonrası ortaya çıkan görüntü çok konuşuldu. İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinde söylediği ve yaptıklarından çok verdiği poz gündem oldu. Birçok CHP'li, Nagehan Alçı'nın da kadrajına girdiği poz nedeniyle İBB Başkanı'na tepki gösterdi. İBB Başkanı İmamoğlu ve sözcüsü Ongun'un tepkilere verdiği yanıt tartışmaları daha da alevlendirdi. Sabah yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde konuyu gündemine alarak çarpıcı tespitlerde bulundu.



Kaplan'ın yazısından öne çıkanlar şöyle:

Siyasi kariyer iki günde nasıl bozuk para gibi harcanır, konuştukça nasıl batılır, hızlı çekimde izlediğimiz bir süreç oldu.
Tüm meselenin Nagehan Alçı'nın fotoğrafa girmesi olduğunu sanıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz. Zira Alçı, 2019 yerel seçiminden beri zaten açık bir İmamoğlu destekçisi idi ve kendisiyle daha önce pek çok kez buluştu, röportaj yaptı, fotoğraf verdi. Öyleyse neden?
Alçı'nın varlığının samimi olarak rahatsız ettiği kitleler elbette var. Ancak esas ip, önce İmamoğlu'nun sözcüsü Ongun'un tepkiyi "200-300 kişi" diyerek küçümsemesi, ardından İmamoğlu'nun da "Vız gelir, tırıs gidersiniz. Akıllı olun" çıkışıyla koptu. Bu konuşma daha uzun süre unutulmayacaktır. "Kucaklayacağız" diye çıkılan yol kürsüden parmak sallayarak "Akıllı olun" tehdidine çıktı.
Sosyal medyanın "ihya" ettikleri, aynı yolla "imha" da olabilirler. Yaşayarak görüyoruz.
İmamoğlu, halen dış odakların en çok yatırım yaptığı, alan açtığı ve kolladığı isim. Dolayısıyla tekrar öne sürüleceği zamanlar gelecektir. Fakat karakter, zor zamanlarda ortaya çıkar. İmamoğlu'nun taraftar kitlesinden eleştiri geldiği an içinden çıkan canavar çok şey anlatıyor.



ÇOMAR MI DEMİŞTİNİZ?
"Sistemi bilen herkes oy bölünmesinin artık zırva olduğunu farkındadır herhalde... Birinci turda herkes istediğine oy versin. Bütün siyasi partiler aday çıkarsın. Kimin kaç kişi olduğunu görelim. Ondan sonra tuvalet terliği de gelse oyu basacağız. Bu noktada yapacak bir şey yok."

Erdoğan karşıtlığı ile bilinen bir sosyal medya fenomeni on binlerce kişinin dinleyici olduğu bir ortamda bu sözleri sarf etmiş ve hiçbir karşı tepki almamış.
Yine ömrü boyunca CHP'ye oy verdiğini söyleyen bir twitter kullanıcısı da şöyle yazmış: "Sıra Atatürk'ün partisi diye koltuğa eşek otursa oy veren benim gibi milyonlar var. Adam olun, peşinizi toplamaktan yorulduk."
Tuvalet terliği metaforları, eşek benzetmeleri boşuna değil. Nihayetinde genel başkanları Kılıçdaroğlu'ndan "Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, oyunuzu vereceksiniz" ayarını yemiş bir seçmen kitlesi söz konusu.
Bizde biat yok derler; sağcı Ekmelettin İhsanoğlu'na oy verirler.
"AKP eskileri" diye aşağılarlar ama Davutoğlu-Babacan ile yan yana gelinince "tatava etme, bas geç" derler.
Bizde hesap verebilirlik var derler, 10 seçim kaybedenin koltuğuna dokunamazlar.
Bizde özgür düşünce var derler, sandıkta tuvalet terliğine basarlar. Ne diyelim, dikkat edin ıslak olmasın.

YAZIYA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN