Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği hız kesmeden sürüyor. Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler masaya yatırıldı. Erdoğan, yeniden seçilen Macron'u tebrik etti.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2022, 20:18 Güncelleme 05 Mayıs 2022, 21:17
Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan peş peşe kritik temaslar

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği tam gaz devam ediyor.

Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI
Görüşmede, Türkiye-Malezya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rohinga Müslümanlarının durumu dahil bölgesel konular ele alındı.



RAMAZAN BAYRAMI TEBRİĞİ
Erdoğan ile Malezya Kralı Sultan Abdullah Şah karşılıklı olarak Ramazan Bayramı tebriğinde de bulundu.


MACRON İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, Malezya Kralı ile olan görüşmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

MACRON'A TEBRİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Fransa Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla Emmanuel Macron'u tebrik ederek, seçim sonuçlarının Fransa için hayırlı olması temennisinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Fransa ilişkilerinin ortak kıta Avrupa'nın küresel rolü bakımından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Türkiye olarak Ukrayna'daki savaşın diplomasi yoluyla sona erdirilmesi noktasında ellerinden gelen tüm çabayı sergilediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakere sürecinin desteklenmesinin önemli olduğunu dile getirdi.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN