A Haber ekranlarında İhsan Aktaş durumu tek tek yorumladı: 2023 seçimleri hangi parti kaç oy alır?

Türkiye adım adım 2023 seçimlerine doğru giderken hangi partinin yüzde kaç oy alacağı da merak konusu. Aynı zamanda 6'lı ittifaktan kopan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi kafaları karıştırdı. A Haber ekranlarında yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programına konuk olan GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş, seçime dair merak edilenleri yanıtladı.

Giriş Tarihi 01 Mayıs 2022, 23:51 Güncelleme 02 Mayıs 2022, 01:49
A Haber ekranlarında İhsan Aktaş durumu tek tek yorumladı: 2023 seçimleri hangi parti kaç oy alır?

İÇİNDEKİLER

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş A Haber ekranlarında yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında seçim anketlerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ'NİN OYLARI CHP'NİN 10 PUAN ÖNÜNDE
AK Parti, CHP''nin on puan üzerinde. İYİ Parti 12-14 puan arasında iniş çıkışı var. HDP zaten sabit.

GELECEK VE DEVA'DAN OYLAR KAYIYOR
Masa belirginleştikten sonra Saadet, Gelecek ve DEVA'dan Yeniden Refah Partisi'ne kayış oldu.

Yeniden Refah şu an 1.8 olarak gözüküyor. Davutoğlu 0,7. Saadet ise 0.8 oy oranında şu an. Bence masadan apar topar gitmelerinin sebebi bu.

MİLLET 6'LI İTTFAKIN BAŞARISIZLIĞININ FARKINDA
Masada pazarlık devam ederken neredeyse ellerinde oy kalmayacaktı. Siyasette iki yol var. 6'lı masadaki kafa karışıklığı millet tarafından da görülüyor.

BAŞKAN ERDOĞAN OYLARIN ÇOĞUNU ALIYOR
Erdoğan'ı tüm adaylarla yan yana getirdiğimizde Erdoğan önde görülüyor. Şu ana kadar anketlerde onu geçen bir aday olmadı.

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek ise konuya ilişkin "Erdoğan'ın oyu hiçbir zaman yüzde 50'nin altına düşmedi. Ben sokakta bunu görüyorum." dedi.