CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrik' tiyatrosu! "4 aydır elektriği kesik aile" iddiası yalan çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrik' üzerinden giriştiği algı oyunu deşifre oldu. Kılıçdaroğlu'nun "evinin elektriği 4 aydır kesik" iddiasıyla ziyaret ettiği Güllü Demir'in evinin elektriği borç sebebiyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde kesilirken 5 gün sonra 05.04.2022 tarihinde borcun ödenmesi ile birlikte elektrik verildiği öğrenildi. Öte yandan Güllü Demir'in "Devletten yardım alamıyorum" iddiasının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Keçiören Kaymakamlığından da açıklama geldi. Öte yandan Başkent EDAŞ da Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde elektriğin kesik olmadığını bildirdi.

Giriş Tarihi 24 Nisan 2022, 21:38 Güncelleme 25 Nisan 2022, 10:48
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’elektrik’ tiyatrosu! 4 aydır elektriği kesik aile iddiası yalan çıktı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrik' üzerinden giriştiği algı oyunu deşifre oldu.

Kılıçdaroğlu, elektriğe gelen zamları bahane edip, 1030 TL tutarındaki 3 aylık faturasını ödemediği için elektrikleri kesildi.

Kılıçdaroğlu'nun 73, eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun ise 70 yaşında olması nedeniyle bölgedeki görevli tedarik şirketince, aile şubat ve mart ayı faturalarını ödememesine rağmen elektrikleri kesilmedi.

Nisan ayında gelen faturayı da ödemeyen Kılıçdaroğlu elektriğinin kesildiğini eşinden öğrendiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.



Kendisinden başka hiç kimsenin sözde eylemine katılmadığı Kılıçdaroğlu, elektriği kesilen konutunun önünde basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu 3 ay boyunca ödemediği fatura ile ilgili olarak, "Ben elektrik parasını ödeyebilirim. Benim gelirim zaten fazlasıyla yetiyor ama sorun geliri olmayan ya da düşük gelirli ailelerin yaşadıkları dram, asıl sorun o" dedi.

TEPKİ ÇEKTİ
Kılıçdaroğlu'nun fatura üzerinden giriştiği algı operasyonu vatandaştan tepki çekti.

Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'nu geceliği 100 bin liralık otel odalarında konaklayıp daha sonra giriştiği bu tiyatro sebebiyle eleştirdi.

KILIÇDAROĞLU TİYATROYU SÜRDÜRDÜ
Kılıçdaroğlu, "Evinin elektriği 4 aydır kesik" iddiasıyla Ankara Keçiören'de oturan Demir ailesi ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ziyarete ilişkin "Kimse keyfi olarak faturamı ödemiyorum demez. Yaşanan trajedi onların kaderi değil. Bir aile elektrik borcunu ödeyemiyorsa bir sorun var demektir. Ya yiyecek ya elektrik borcunu ödeyecek. Yemeğini yediği zaman elektrik borcunu ödeyemiyor. Türkiye böyle derin bir trajediyle karşı karşıya." iddiasında bulundu.

"4 AYDIR ELEKTRİKLERİ KESİK" İDDİASI YALAN ÇIKTI
Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği ailenin elektriğinin 4 aydır kesik olmadığı ortaya çıktı.

Güllü Demir'in evinin elektriğinin borç sebebiyle 31.03.2022 tarihinde dağıtıcı şirket tarafından kesildiği öğrenilirken 5 gün sonra 05.04.2022 tarihinde borcun ödenmesi ile birlikte tekrar elektrik verildiği öğrenildi.

Aboneliğin kesinti geçmişinde, 31.03.2022 tarihinde enerji arzı borçtan durdurulduğu (1380,18TL. borç), borcun öndemesine müteakip 05.04.2022 tarihinde enerji açıldığı ve tüketim yapılmaya başlandığı ortaya çıktı.

Sayaç verilerine göre 05.04.2022 tarihinden beri aktif olarak elektrik kullanılmakta olduğu bilgisine ulaşıldı.

2 KEZ PANDEMİ VE DOĞAL GAZ YARDIMI ALDI
Öte yandan Güllü Demir'in 2 kez pandemi yardımı Şubat ayında da doğal gaz yardımı aldığı Bu iki başvuru haricinde, ne çocuklarının ihtiyaçları ne de diğer konular için hiçbir şekilde başvuruda bulunmadığı ortaya çıktı.

SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI
Eşinden boşanan ve kızlık soyadı olan 'Demir'i kullanan Gülce Konca'nın öte yandan yaralama tehdit ve intihara teşebbüsten kaydı olduğu öğrenildi.

KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA
Keçiören Kaymakamlığından 4 aydır elektriği kesik olduğu iddia edilen konuta ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde ikamet eden Güllü K. isimli vatandaşımızla ilgili olarak yapılan araştırmada; vatandaşımızın ikametgahının elektriğinin iddia edildiği şekliyle 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, beş gün sonra 05.04.2022 tarihinde ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı, vatandaşımıza 2021 yılında 2 kez yaptığı pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı, 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 TL destek sağlandığı, ailenin, bugüne kadar pandemi ve doğalgaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır" denildi.

SİGORTA KUTUSUNUN KAPAĞI DA DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu Güllü Demir'in evinin dış kapı girişine mum eşliğinde ayaküstü sohbet ederken o anların fotoğrafları da çekilmişti.

O karelerden birinde kapının hemen üzerinde bulunan sigorta kutusunun kapağının açık olması da dikkat çekmişt.

BAKAN DÖNMEZ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA: KENDİNİZİ YİNE İSTEYEREK VE BİLEREK KARANLIĞA MI GÖMDÜNÜZ?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Kemal Kılıçdaroğlu'na bir soru yöneltti.

Dönmez, "Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?" ifadelerine yer verdi.

Bakan Dönmez, "Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı.



EDAŞ'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Keçiören'de 23 Nisan'da ziyaret ettiği abonenin 4 aydır borcu nedeniyle elektriğinin kesik olduğu iddiasına ilişkin, "Tesisatın 31 Mart'ta elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan'da elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir." ifadesini kullandı.

Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Başkent EDAŞ'ın düzenleme ve denetlemeye tabi bir sektörde faaliyet gösterdiği kaydedildi.

Bu nedenle elektrik piyasası mevzuat hükümlerinin dışında bir uygulamaya gidilmesinin söz konusu olmadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu konuda gerek bizzat abonemizin kendisinin yaptığı açıklamalar gerekse kamu kurumlarının talebi üzerine şirketimiz tarafından 24 Nisan'da yapılan saha tespiti ve kayıtlarımızda yapılan incelemeye göre, 23 Nisan'da ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin şirketimizce kesilmiş olmadığı, söz konusu tesisatın 31 Mart'ta elektrik enerjisi borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan'da elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir. 5 Nisan tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN