İBB'nin ulaşım zammına karşı AK Parti harekete geçti! Öğrenciler için indirim teklifi İBB meclisine sunuldu

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda yaptığı yüzde 40'lık zamma karşı AK Parti harekete geçti. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu sosyal medya hesabı Twitter'dan "İstanbullu öğrencilere verdiğimiz müjdeyi hayata geçiyoruz" başlıklı videolu paylaşımda bulundu. Göksu, öğrenciler geçiş ücretlerine yapılan yüzde 40 zammın geri alınması için teklifin İBB meclisine sunulduğunu belirti.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2022, 19:34 Güncelleme 11 Nisan 2022, 20:30
İBB’nin ulaşım zammına karşı AK Parti harekete geçti! Öğrenciler için indirim teklifi İBB meclisine sunuldu

İÇİNDEKİLER

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda yaptığı yüzde 40'lık zam tepki çekerken AK Parti harekete geçti.

AK PARTİ TEKLİF SUNDU
İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu gelişmeyi Twitter'dan duyurdu.

ÖĞRENCİ ZAMMI GERİ ALINSIN
Göksu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ulaşıma gelen %40 zammın geri alınması için teklifin İBB meclisine sunulduğunu belirtirken "Öğrencilerimizin abonmanlarına ve tek geçişlerine yapılan %40 zammın geri alınarak İETT'nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB Meclisimize sunduk. Hayırlı olsun" dedi.

"İBB TARAFINDAN SÜBVANSE EDİLMESİ UYGUN OLACAKTIR"
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ve MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz imzasıyla sunulan teklifte, şu ifadeler yer aldı:

"Öğrenci kardeşlerimize yapılan yüzde 40'lık zammın, İBB tarafından sübvanse edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Meclis'e sunduğumuz teklifle birlikte 78 TL'den yüzde 40'lık zamla, yani 31 TL artışla 109 TL'ye yükselen aylık öğrenci abonman ücretinin artan 31 TL'lik zam farkının İBB tarafından sübvanse edilmesi, öğrencilerden eski tarifede olduğu gibi 78 TL alınmasına devam edilmesi ve ayrıca abonman olmayan fakat aylık indirimli öğrenci karta sahip öğrencilerimizin de tek geçişte ödedikleri yüzde 40 zamla 3.74 TL'ye yükseltilen 2.67 TL'lik tarifenin de aynı şekilde uygulamaya devam edilmesine ve teklifimizin gündeme ilave edilerek, ilgili komisyonlara havale edilmesine saygılarımızla arz ve teklif ederiz."

İBB'NİN ZAMMI SONRASI NE OLMUŞTU?
İstanbul'da ulaşıma UKOME kararı ile yüzde 40 zam yapılmıştı. İBB'nin zammı sonrası İETT'de aylık abonman ücreti bir kii için 602 TL olmuştu. Öğrenciler için ise 109 TL olarak uygulanmaya başlamıştı. Bir basım akbil ücreti öğrenci için 3,74 TL, bir yetişkin için ise 7,67 TL olmuştu.

İstanbul'da taksi, dolmuş, sarı minibüs, okul servisleri, personel servisleri de zamdan nasibini almıştı.

Öğrenciler, karar sonrası zorlandıklarını belirterek boş akbiller ile İBB'yi protesto etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN