CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Erbakan hapse girsin" diye imza vermiş! O belge ortaya çıktı

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun, merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile ilgili olarak "Bugün yaşasaydı CHP'nin yanında yer alırdı" sözleri sonrası flaş bir belge ortaya çıktı. Necmettin Erbakan'ın hapse girmesini engellemek için çıkarılan yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuranlar arasında Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı ve CHP liderinin bu yönde imza verdiği öğrenildi.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2022, 19:51 Güncelleme 06 Nisan 2022, 20:14
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erbakan hapse girsin diye imza vermiş! O belge ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Son günlerde siyasette merhum Başbakan Necmettin Erbakan hakkında yapılan açıklamalar tartışılıyor. Tartışma, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, "Erbakan bugün yaşasaydı CHP'nin yanında yer alırdı" demesiyle başladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Karamollaoğlu'na, "Temel Bey'in ebedi alemden, hocamla böyle bir irtibatı nasıl kurduğunu anlamakta zorlanıyorum. Tereciye tere satmasınlar. Böyle bir saçmalık olur mu?" sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Erbakan Hoca dedikleri gibi hayata olsaydı teravihin ilk gününü Ayasofya'da kılar, Sayın Erdoğan'ın da alnından öperdi" dedi.

Bu tepkilerden sonra Saadet Partisi'nden yeni açıklama geldi. Parti Sözcüsü Birol Aydın, "Erbakan Hocamız yaşarken ne oldu, bunları iyi idrak etmek gerekir. Hocamız sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı, 'tekerlekli sandalye' gibi çirkin söylemlere muhatap oldu" ifadelerini kullandı.

AK Partili Bülent Turan ise, Birol Aydın'ın sözlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da içinde olduğu bir cevap verdi. Turan şunları söyledi: "Erbakan Hoca cezaevine girmesin diye yasayı çıkaran AK Parti, yasayı veto eden Ahmet Necdet Sezer. Bunun üzerine tekrar çıkaran AK Parti. Yasanın iptali için AYM'ye götüren bugünkü kardeşiniz CHP."

KILIÇDAROĞLU'NUN İMZASI
Necmettin Erbakan hapse girmesin diye çıkarılan yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunan isimlerden biri de o dönem CHP İstanbul Milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu'ydu.

Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyu CHP adına Muharrem Kılıç ve Feridun Fikret Baloğlu ile birlikte 110 milletvekili yapmıştı. O milletvekillerinden bir tanesi de şu an CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu.

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinde bu konuyu kaleme aldı. İşte Selvi'nin yazısının o bölümü:

ERBAKAN'I HAPİSTEN KURTARAN DÜZENLEME
28 Şubat sürecinde Erbakan'ı Başbakanlıktan indirip Refah Partisi'ni kapatanlar, bununla yetinmedi. Erbakan'a olan nefretleri ne kadar büyükmüş ki 80 yaşındaki eski başbakanın hapse girmesi için harekete geçtiler. Kayıp trilyon davasını açtılar.

Başbakanken devletin katrilyonlarına imza atan Erbakan'ı kendi partisinin parasını çalmakla suçladılar.

Erbakan, olağanüstü yargılama sonucunda 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erbakan'a cezaevi yolu gözükmüştü.

ERDOĞAN, 'HAKSIZLIK' DEDİ
O zaman başbakan olan Erdoğan "Bu bir haksızlıktır. Bu haksızlığın giderilmesi lazım" dedi.

Recai Kutan, Cemil Çiçek, Şeref Malkoç, Sadullah Ergin o günlerin canlı tanığıdır.

AK Parti, Erbakan'ın hapse girmesini önlemek için infaz yasasında değişiklik yapan bir kanun çıkardı.

İKİNCİ KEZ ÇIKARILDI
Cumhurbaşkanı Sezer, kişiye özel düzenleme olmaz gerekçesiyle yasayı veto etti. Erdoğan arkasında durdu. Yasa değiştirilmeden tekrar çıkarılınca Anayasa gereği Sezer onaylamak zorunda kaldı. Böylece Erbakan hapse girmekten kurtuldu. Doğrudur, önce ev hapsi kolaylığı getirildi sonra sağlık raporu ile o zorunluluk da kaldırıldı.

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in deyimiyle, "AK Parti'nin denetimli serbestlik altında siyaset yaptığı bir dönemdi. Kapatma davasının siyasi bir giyotin gibi AK Parti'nin başının etrafında dolaştığı dönemlerdi. O şartlarda ancak onlar yapılabildi." Sonuçta Erbakan hapse girdi mi? Girmedi.

Peki bu iş burada bitti mi? Bitmedi.

CHP, ANAYASA MAHKEMESİ'NDE
Bugün Saadet Partisi'nin ittifak yaptığı CHP, Erbakan'ın hapse girmesini önleyen yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Hem de Sezer'in veto gerekçeleriyle. CHP'li Muharrem Kılıç ve Feridun F.Baloğlu, 110 milletvekilinin imzasıyla yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ERBAKAN AŞKI
Peki Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya imza verenlerden biri kimdi? Milletvekili, bugün hangi partinin genel başkanı?

Soruları buraya bırakıp sizi bir süreliğine Erbakan'ı anma toplantısına götürmek istiyorum.

Millet İttifakı'nın kuruluş süreciyle birlikte Kılıçdaroğlu, Erbakan'ı anma toplantılarının müdavimi oldu. Mutlaka kürsüye çıkıp Erbakan'la ilgili bir konuşma yapıyor. Hem de öyle böyle değil. Değme milli görüşçünün yapamayacağı bir konuşma. Kırk yıllık Erbakancılardan daha koyu bir Erbakancılık yapıyor. 2 ay önce yapılan Erbakan'ı anma toplantısında, "Necmeddin Erbakan'ın hayatı bize nasıl bir gelecek kurmak zorunda olduğumuzu ve omuzlarımızdaki sorumluluğu göstermesi açısından da yol göstericidir" dedi.

BU İMZA KİMİN
Kılıçdaroğlu'nun Erbakan aşkı ne zaman ortaya çıktı, orasını bilmiyorum. Bildiğim bir şey var. O da Erbakan hapse girmesin diye çıkarılan yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunan isimlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu.

İşte belgesi

Sayın Kılıçdaroğlu, bu doğru değil diyebiliyor musunuz? Ben Erbakan'ın hapse girmesini önleyen yasanının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya imza vermedim diyebilir misiniz?

BAŞÖRTÜSÜ İPTAL BAŞVURUSU
Başörtüsü yasağını kaldıran düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurunun altında da CHP Grup Başkanvekili olarak Kılıçdaroğlu'nun imzası vardı.

Saadet Partisi, bu Kılıçdaroğlu ile ittifak yapıyor. Dahası, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi'nin de içinde yer aldığı Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olması söz konusu.

Bir yanda Erbakan'ın hapis cezasını kaldıran Erdoğan, ona karşı ise Erbakan hapse girsin diye Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Kılıçdaroğlu yarışacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN