Bayburt, Gümüşhane, Karaman, Konya, Kütahya'da yarın okullar tatil mi? 24 Mart kar tatili olan iller hangileri? Valilik son dakika açıklamalar...

23 Mart Perşembe yarın kar tatili var mı sorusunun yanıtı çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Pek çok ilimizde etkili kar yağışı etkisini gösterirken yarın okulların tatil olup olmayacağı milyonlarca öğrenci tarafından araştırılıyor. Bu hafta bazı illerimizde kar yağışı nedeniyle bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmişti. Peki, yarın okullar tatil mi? Valilik MEB son dakika açıklaması var mı? 24 Mart Kar tatili olan iller hangileri? İşte son dakika gelişmeleri...

Giriş Tarihi 23 Mart 2022, 20:59 Güncelleme 23 Mart 2022, 21:08
Bayburt, Gümüşhane, Karaman, Konya, Kütahya’da yarın okullar tatil mi? 24 Mart kar tatili olan iller hangileri? Valilik son dakika açıklamalar...

İÇİNDEKİLER

Ülkemizin pek çok yerinde kar yağışının etkili olması nedeniyle bazı illerde yüz yüze eğitime ara verildi. Valiliklerden yapılacak açıklama bu kapsamda öğrenci ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Peki, 24 Mart yarın kar tatili var mı? Okullar tatil mi? Valilik MEB son dakika açıklaması var mı? Kar tatili olan iller hangileri? İşte son detaylar...



24 MART KAR TATİLİ OLAN İLLER!

Bitlis merkez ve Tatvan'da okullara 'kar' tatili

BİTLİS merkez ve Tatvan ilçesi ile bağlı köylerde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın için ara verildiği duyuruldu.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle Bitlis merkez, Tatvan ve bağlı köy beldelerimizde YİBO'lar hariç diğer tüm okullar 24 Mart perşembe günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılmasalarına karar verilmiştir" denildi.

MUŞ'TA EĞİTİME KAR TATİLİ

Muş Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime yarın için ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, elverişsiz hava koşulları kapsamında 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 24 Mart 2022 Perşembe günü il genelinde eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiği belirtildi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:
"Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 24 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür."

HAVALAR ISINACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Muğla, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Konya ve Eskişehir çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın kuzey ve batısı ve kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağış, Bilecik çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL 3°C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KIRKLARELİ 4°C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KOCAELİ 3°C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı, öğle saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

DENİZLİ 1°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 5°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA 4°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA 5°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 9°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri sağanak yağışlı

HATAY 2°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

ISPARTA 0°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Konya, Eskişehir, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -4°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -4°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

KAYSERİ -5°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -5°C, 4°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 9°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

KASTAMONU -4°C, 6°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı, kıyıları yağmurlu

ZONGULDAK 2°C, 8°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 3°C, 7°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

SAMSUN 2°C, 9°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

TOKAT -1°C, 6°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı

TRABZON 4°C, 8°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -5°C, 1°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

KARS -7°C, -2°C
Çok bulutlu,kar yağışlı

MALATYA 1°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN -3°C, 6°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR 0°C, 12°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

GAZİANTEP -1°C, 11°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

SİİRT 5°C, 11°C
Çok bulutlu, yağmurlu

ŞANLIURFA 5°C, 12°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu