Rus Oligark Roman Abramoviç'in yatı Bodrum'da! Bomba iddia: Göztepe'yi değil Bodrumspor'u satın alacak

Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli yatı, dün saat 11.00 sıralarında Muğla'nın Datça ilçesi açıklarına geldi. Savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve Bodrum'da bulunan Ukraynalı yelken sporcuları, dün Rus milyarder Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli yatının ilçeye demirlemesi üzere bir bota binerek Kumbahçe açıklarına gelip, protestoda bulundu. Rus milyarder Roman Abramovich'in Göztepe'yi alacağı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü... Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in dün istifa etmesinin nedeni de Abramovich'in Göztepe'yi satın alacağı şeklinde yorumlanmıştı. Chelsea'yi satışa çıkartmak zorunda kalan Abramovich'in rotasını Türkiye'ye çevirdiği öğrenildi. Fakat bu takımın Göztepe değil, TFF 2.Lig'den başka bir takım olduğu ortaya çıktı...

Giriş Tarihi 22 Mart 2022, 09:21 Güncelleme 22 Mart 2022, 12:47
Rus Oligark Roman Abramoviç’in yatı Bodrum’da! Bomba iddia: Göztepe’yi değil Bodrumspor’u satın alacak

İÇİNDEKİLER

İngiliz hükümetinin el koyduğu, dünya devi Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi, Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli yatı, dün saat 11.00 sıralarında Muğla'nın Datça ilçesi açıklarına geldi.

Yat, saat 17.00 sıralarında ise Karaada açıklarından Bodrum'a giriş yaptı ve yakıt ikmali yapmak için Kumbahçe Mahallesi, Paşatarlası mevkisindeki Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirledi.


Rus milyarder Roman Abramoviç'in Almanya'da tersanede inşa edilen, Bermuda Adaları bayraklı, 430 milyon sterlinlik yatı 'My Solaris', dün saat 11.00 sıralarında Datça'nın Fener Adası açıklarına geldi.

Karadağ'ın Tivat Limanı'ndan hareket eden, 139 metre boyunda ve 26 metre enindeki 11 bin 247 grostonluk yatın rotasının Bodrum olduğu öğrenildi.

Helikopter iniş yeri, yüzme havuzu, 48 kabin ve 8 güvertenin bulunduğu yatta; İngiliz hükümetinin el koyduğu, dünya devi Chelsea'nin sahibi Abramoviç'in bulunup bulunmadığının bilinmediği öğrenildi.


BODRUM'A GELDİ, YAKIT İKMALİ İÇİN İSKELEYE DEMİRLEDİ
Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli yatı, dün saat 17.00 sıralarında Karaada açıklarından Bodrum'a giriş yaptı. My Solaris isimli yat, yakıt ikmali yapmak için Kumbahçe Mahallesi, Paşatarlası mevkisindeki Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirledi.


Savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve Bodrum'da bulunan Ukraynalı yelken sporcuları, dün Rus milyarder Roman Abramoviç'in 'My Solaris' isimli yatının ilçeye demirlemesi üzere bir bota binerek Kumbahçe açıklarına gelip, protestoda bulundu.



Ukrayna bayrakları açan sporcular, savaşa hayır sloganı attı. Bir süre sonra ise bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri gelerek yelken sporcularını Sahil Güvenlik Komutanlığına götürdü.



RUS MİLYARDER ABRAMOVİÇ'İN YATI "ECLİPSE" MARMARİS'TE
Rus iş insanı Roman Abramoviç'in ultra lüks yatı "Eclipse", Muğla'nın Marmaris ilçesine yanaştırıldı.

İlçedeki marinalara sığmadığı için Cruise Port Limanı büyük iskelesine bağlanan 164 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki 6 katlı yat, büyüklüğüyle limanda yürüyüş yapanların dikkatini çekti. Çevredekiler, yatın önünde fotoğraf çektirdi.

2010 yılında yaklaşık 340 milyon avroya mal olduğu belirtilen yat, helikopter pisti ve yüzme havuzunun yanı sıra lüks süit odalar, mini denizaltı ile spor salonu gibi birçok lüks donanımı barındırıyor.

Yatın ilçede bir hafta kalacağı ve yakıt ikmali yapacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'DEN KLÜP ALACAK İDDİASI
Rusya'nın Ukrayna'ya operasyonundan sonra İngiltere'de istenmeyen kişi ilan edilen Roman Abramovich'in gözü kulağı Türkiye'de... Chelsea'yi satışa çıkartmak zorunda kalan Rus milyarder, yeni yatırım yapma planları içine girdi. Uygun ülkeyi arayan Abramovich, kararını Türkiye'den yana kıldı...

Uzun yıllardır sahibi olduğu Chelsea'yi bırakmak zorunda kalan Rus milyarderin ultra lüks yatı, geçtiğimiz günlerde Bodrum'a gelmişti. Bu olayın gerçekleşmesi üzerine Göztepe'yi satın alacak iddiası sosyal medyada yankı uyandırmıştı. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in de istifa etmesi bu iddiayı bir hayli güçlendirmişti... Fakat işin aslı yeni ortaya çıktı.

GÖZTEPE DEĞİL BODRUMSPOR!
Abramovich'in Göztepe'yi almak istediği basına yansımıştı. Ancak Rus milyarderin hedefinin Bodrumspor'u satın almak olduğu öğrenildi. Abramovich'in TFF 2.Lig'de mücadele eden Bodrumspor'u almak için çaba içinde olduğu iddia edildi. Bodrumspor ilgisinin altında hem özel hem de bürokratik nedenler yatıyor. Abramovich'in Türkiye'ye geldiğinde tatil için tercih ettiği ve uluslararası değer olarak gördüğü Bodrum'u çok sevdiği, birçok yabancının burada yaşamasından dolayı kulübü tercih ettiği belirtiliyor.

BİR AVANTAJI DA 'A.Ş' STATÜSÜ
TFF 2.Lig'de mücadele eden Bodrumspor, 1.Lig'e çıkma şansını hala sürdürüyor. Bodrumspor, A.Ş statüsünde bulunuyor. Hisselerin devriyle kulüp devri, dernek statüsündeki kulüplere oranla yasal olarak mümkün görünüyor...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN