Habertürk ekranında skandal ifadeler! Sözde profesör dini değerlerle dalga geçti Fatih Altaylı da sessizliğiyle destek verdi

Habertürk ekranlarında geçtiğimiz gün skandal bir olay meydana geldi. Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim programına konuk olan ve din ile felsefe ilişkisini anlatan sözde akademisyen Prof. Dr. Ahmet Arslan, milyonlarca müslümanın dini değerleri ile dalga geçti. Kuran-ı Kerim'de bulunan ayetlere inanmadığını ve hadislerin de uydurma olduğunu ifade eden Arslan'a programı izleyen vatandaşlar tepki gösterdi. Skandal sözlere sessizliği ile destek veren Fatih Altaylı da eleştirilerin hedefi oldu.

Giriş Tarihi 22 Mart 2022, 18:44 Güncelleme 22 Mart 2022, 22:26
Habertürk ekranında skandal ifadeler! Sözde profesör dini değerlerle dalga geçti Fatih Altaylı da sessizliğiyle destek verdi

İÇİNDEKİLER

Habertürk ekranlarında geçtiğimiz gün skandal bir olay meydana geldi. Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim programına konuk olan ve din ile felsefe ilişkisini anlatan sözde akademisyen Prof. Dr. Ahmet Arslan, milyonlarca müslümanın dini değerleri ile dalga geçti.

Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerden alaycı bir şekilde bahseden ve inanmadığını söyleyen program konuğu Prof. Dr. Ahmet Arslan, programı takip eden vatandaşların tepkisini çekti.

FATİH ALTAYLI SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Profesörün alaycı tavrını Fatih Altaylı'nın sadece izlemekle yetinmesi ise eleştiri konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Altaylı'nın olaya müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

DİNİ DEĞERLER HAKKINDA SKANDAL İFADELER
Kuran-ı Kerim'deki ayetlerle ilgili çeşitli açıklamalardan bulunan Arslan milyonlarca müslümanın dini değerleriyle dalga geçti.

Arslan "Hep söylerler Kur'an'da ne güzel ayetler var: Düşünmezler mi, tefekkür etmezler mi, falan filan. Düşünsünler tefekkür etsinler evet. İşte benim söylediğim yukardan getirdiğim şeylerin ne kadar doğru olduğunu görecekler. E kusura bakmasın ama ben de doğru olmadığını görüyorum" şeklinde konuştu.

HADİSLERİN UYDURMA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Arslan "Hani vardır ya, tabi bunlar hep uydurma laflar, "Efendim ilim Çin'de bile olsa arayınız" Yani burada kastettiği ilim, normal doğal bilim mi, astronomi mi, matematik mi, jeoloji mi, fizik mi, hangi bilim? Kur'an bilimi. Kur'an bilimi denilen şey ne? Kur'an bilimi şey işte. Orada yazılan şeyler. Tanrı ile evren arasındaki şey. Başlangıçta, geldiği toplum çok parlak düzeyde bir toplum değil. O insanlara bilgiyle ilgili daha olumlu bir tutum takınma imkanı vermiş. Ama sınırlı. Bir noktaya geldikten sonra o bilgi onlar için zararlı, gereksiz, muzır olmuş" dedi.

İSLAMİYET'İN HER YERİ YALANDIR
Prof. Dr. Ahmet Arslan, daha önceki konuşmalarında da, "İslamiyetin başı, ortası, sonu her yeri yalandır. Yalan üstüne yalan, inanılır gibi değildir" gibi ifadelerini kullanmıştı.