Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza anı görüntüleri! İstanbul istikameti... Bakan Koca ve Bolu Valisi Ahmet Ümit'ten açıklamalar

Son dakika...Bolu Dağı TEM Otoyolu geçişinde tünel içerisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında çok sayıda araç çarpıştı. İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara müdahale etti. İstanbul istikametine giden araçlar Abant gişelerinden D-100 yoluna yönlendirildi. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Dağı Tüneli'nde 18 aracın karıştığı, 3'ü ağır 17 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazasına hemen müdahale edildiğini belirterek, "Ama maalesef araçlardan çok sayıda yaralı çıkmış oldu. İnşallah vefat olmaz, temennimiz o." dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise kazaya ilişkin "Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." açıklamasında bulundu. Gelen son dakika bilgisine göre İstanbul istikameti yeniden ulaşıma açıldı.

Giriş Tarihi 19 Mart 2022, 15:19 Güncelleme 19 Mart 2022, 20:29
Bolu Dağı Tüneli’nde zincirleme kaza anı görüntüleri! İstanbul istikameti... Bakan Koca ve Bolu Valisi Ahmet Ümit’ten açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Bolu Dağı Tüneli'nin içinde aralarında tır, kamyon ve otobüsün de olduğu çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.


Kar yağışının etkili olduğu bölgeye sağlık, polis, jandarma, itfaiye ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Yaralananların olduğu kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı.

Ekipler, trafik akışını Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendirildi.

İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE AÇILDI
Gelen son dakika bilgisine göre Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönü, trafiğe açıldı

BOLU VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Tüneli'nde meydana gelen zincirleme trafik kazasına ilişkin açıklama yaptı. Kazada yaralananlardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve birinin ameliyata alındığını söyleyen Ümit, "Can kaybımız yok. Yolların tamamı açıkken bir kaza yaşadık. Zaman zaman da olsa yoğun kar yağışı yaşıyoruz. Bu şartlarda trafiğe çıkmayalım lütfen." diye konuştu.

Bir açıklama da Bolu Valiliği'nden geldi. Bolu Dağı Tüneli'nde 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan ikisi ağır 17 kişinin tedavilerinin devam ettiğini, 14 kişinin ise ayakta tedavi edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli içerisinde saat 14.50 sıralarında iki otobüs, 6 tır ve 10 küçük araç olmak üzere 18 aracın karıştığı yaralanmalı ve hasarlı zincirleme trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

Tünel müdahale ekiplerince kazaya derhal müdahale edildiği aktarılan açıklamada, "Tünel giriş ve çıkışlarının güvenliği alınarak kazaya müdahale etkinleştirilmiştir. Olay yerine aynı dakikalarda çok sayıda ambulans, UMKE, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekibi sevk edilmiş olup ekipler olay yerine intikal etmiştir. Ayrıca olay sonrasında çevre illerden de ekipler ilimize hareket ederek kaza yerine ulaşmışlardır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, hastaneye kaldırılan ikisi ağır 17 yaralının tedavilerinin devam ettiği, 14 kişinin ise ayakta tedavi edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Kaza sonrası araçların bulundukları yerden kaldırılma çalışmalarına devam edilmektedir. Bu süreçte Bolu-İstanbul istikametine giden araçlar Abant gişelerinden D-100 kara yoluna yönlendirilmiştir.

Sürücülerimizin hem trafik hem de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için özellikle olumsuz hava şartlarında yola çıkmadan önce mutlaka araçlarının bakımını yaptırmaları, kış lastiği ve zincir olmadan yola çıkmamaları ve trafik kurallarına riayet etmelerini rica ederiz. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar dileriz."


BOLU VALİSİ SAATLER ÖNCE BİR AÇIKLAMA DAHA YAPMIŞTI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Dağı Tüneli'nde 18 aracın karıştığı, 3'ü ağır 17 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazasına hemen müdahale edildiğini belirterek, "Ama maalesef araçlardan çok sayıda yaralı çıkmış oldu. İnşallah vefat olmaz, temennimiz o." dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ümit, yaptığı açıklamada, şu aşamada kazayla ilgili çok detaya girmenin doğru olmayacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşların, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardığını belirten Vali Ümit, şöyle konuştu:


"Maalesef bunlara çok fazla riayet etmeyenler olabiliyor. Gördüğünüz gibi zemin temiz, zeminde buz yok, kar yok, bir şey yok, girişte de yok. Ama maalesef bir vatandaşımız ilk etapta, yani kameradan gördüğümüz kadarıyla direksiyon hakimiyetini kaybediyor, bariyere çarpıyor. Arkadan başka bir araç gelip başka araca çarpıyor, arkadan başka araçlar... 18 araç kazaya karışmış oluyor. Her araçta da maalesef birer ikişer kişi yaralı çıkıyor. 6'sı tır, 2'si otobüs, onun dışındakiler küçük araçlar."

Ümit, ekiplerin çalışmasının devam ettiğini dile getirerek, "Yaralılarımız, en geç 10 dakika içerisinde hastanelere götürüldü. Acil müdahale ekipleri var tünelin, 24 saat esasına göre. Aynı zamanda kameralarla takip ediyoruz. Çok sayıda mühendisimiz başta olmak üzere burada çalışmaları sürdürüyor. Dolayısıyla hemen müdahale edildi ama maalesef araçlardan çok sayıda yaralı da çıkmış oldu. İnşallah vefat olmaz, temennimiz o." ifadelerini kullandı.

"YARIM SAATE KADAR AÇACAĞIMIZI UMUT EDİYORUM"
Yol durumuyla ilgili de bilgi veren Ümit, Bolu'nun Türkiye'nin en çok araç geçişi olan bölgesi durumunda bulunduğunu, her gün binlerce aracın tünelden geçtiğini kaydetti.

Şu an tünelin kapalı olduğunu bildiren Ümit, şöyle devam etti:

"Tünele hemen 2-3 kilometre doğu kısmında kalan Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna veriliyor trafik. D-100 kara yolu da yoğun bir şekilde bu trafiği kaldırmaya çalışıyor şu anda. Trafik ekiplerimiz başta olmak üzere Karayollarıyla birlikte trafiği yönetmeye çalışıyorlar. Şu aşamada, özellikle zorunlu olmayan vatandaşlarımızın bu istikamete çıkmamalarını rica ediyoruz. Yarım saate kadar açacağımızı umut ediyorum en geç."



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise kazaya ilişkin "Saat 14.47'de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3'ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." açıklamasında bulundu.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR
Bolu Dağı'nın TEM Otoyolu ve D-100 yolu geçişlerinde kar yağışı etkili oluyor.

Karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.



Bolu Dağı geçişlerinde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle sürücüler, TEM yolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 yolu Bolu Dağı kesiminde, araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

Karayolları ekipleri, Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Yol, beyaz örtüyle kaplanırken, ekipler ise ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN