Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile görüştü: Acil ateşkes çağrısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna'daki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede Akar, daha fazla can kaybının yaşanmaması için acilen ateşkes ilan edilmesine olan ihtiyacı vurguladı. Bakan Akar ayrıca Türkiye'nin, bölgede barışın temini için bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Giriş Tarihi 11 Mart 2022, 19:07 Güncelleme 11 Mart 2022, 20:43
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile görüştü: Acil ateşkes çağrısı

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı.



ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI
Görüşmede, Bakan Akar tarafından, Rus limanlarında bekleyen sivil gemilerin Türkiye'ye emniyetle gelmesi için verilen desteğin ve tahliyeler için insani koridor açılmasının önemi belirtilirken, daha fazla can kaybının yaşanmaması için acilen ateşkes ilan edilmesine olan ihtiyaç vurgulandı.



TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR
Bakan Akar ayrıca insani yardım konusunda her türlü desteği sağlamaya çalışan Türkiye'nin, bölgede barışın temini için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu bir kez daha ifade etti.

BİR GÖRÜŞME DE UKRAYNA SAVUNMA BAKANI İLE
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü. Görüşmede Akar tarafından can kayıplarının artmaması için bir an evvel ateşkes ilan edilmesinin ve sivillerin tahliyesi için insani koridorların açık tutulmasının önemi vurgulandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN