Başkan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi! Rusya-Ukrayna savaşı ve enerji güvenliği...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan ve Aliyev, bölgede yaşanan gelişmeleri ele alırken, Ukrayna savaşına ilişkin görüştü. Erdoğan ve Aliyev yaptıkları görüşmede, iki ülke iş birliğinin, Avrupa'nın enerji güvenliğine katkısına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Giriş Tarihi 10 Mart 2022, 14:58 Güncelleme 10 Mart 2022, 21:07
Başkan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi! Rusya-Ukrayna savaşı ve enerji güvenliği...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.


Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya gelen Erdoğan ve Aliyev, bölgede yaşanan gelişmeleri ele alırken, Ukrayna savaşına ilişkin görüştü.

Erdoğan ve Aliyev görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum, bölgesel meseleler, Türkiye-Azerbaycan münasebetleri ele alındı.

"AVRUPA'NIN ENERJİ GÜVENLİĞİ..."
Erdoğan ve Aliyev yaptıkları görüşmede, iki ülke iş birliğinin, Avrupa'nın enerji güvenliğine katkısına ilişkin görüşlerini dile getirdi.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ ANTALYA'DA DA DEVAM EDECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın ise dünya gündemindeki en önemli bölgesel ve küresel meselelerin serbest bir platformda çözüm odaklı tartışılacağı Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak. Erdoğan'ın forumdaki gündemi de Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek için yapılacak çalışmalar olacak.

Erdoğan'ın temasları, 13 Mart Pazar günü İstanbul'da konuk edeceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve 14 Mart Pazartesi günü Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile devam edecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN