Dünyanın gözü Antalya'da! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba bir araya gelecek

Türkiye barış için yoğun mesai harcadı, bu çabalar sonuç vermeye başladı. Rusya ve Ukrayna arasındaki üst düzey ilk temas Türkiye'de olacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba Antalya'da bir araya gelecek. Görüşmeye ilişkin konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "10 Mart'ta yapılması planlanan görüşme öncelikle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde gerçekleşecek" dedi.

Giriş Tarihi 09 Mart 2022, 10:00 Güncelleme 09 Mart 2022, 18:08
Dünyanın gözü Antalya’da! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba bir araya gelecek

İÇİNDEKİLER

Tüm dünyanın gözü bu hafta Türkiye'de olacak. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlikte üst düzey ilk temas Antalya'da gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke dışişleri bakanlarının yarın Türkiye'de bir araya geleceğini söyledi.

Türkiye her iki ülkeyle de diyalog kurabilen nadir ülkelerden biri. Diplomasideki bu avantaj masaya da yansıyacak.

İki ülkenin dışişleri bakanları bu süreçte ilk olarak Türkiye'de bir araya gelecek. Görüşmenin adresi Antalya aynı zamanda Diplomasi Forumu'na da ev sahipliği yapacak.

Diplomasi kanallarının açık olduğu buradan verilecek mesajla tüm dünyaya duyurulacak.

ANTALYA İKİ MİLLETİN BARIŞ İÇİNDE YAŞADIĞI KENTLERDEN BİRİ
Turizmin başkenti hem Rusların hem de Ukraynalıların en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak göze çarpıyor.

Kent genelinde yerleşik yabancıların çoğu Ukraynalı veya Rus. Bu da Antalya'yı iki milletin barış içinde yaşadığı kentlerden biri olarak öne çıkarıyor.

Toplantıda alınacak kararlara ise tüm dünya dikkat kesilecek. Lavrov-Kuleba görüşmesinin barışa açılacak yolda önemli bir kilometre taşı olması umut ediliyor.



KULEBA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
Görüşmeye ilişkin konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "10 Mart'ta yapılması planlanan görüşme öncelikle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde gerçekleşecek" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN