Ayçiçek yağı stokçuluğu yapan marketlere gece baskını! Ayçiçek yağı fiyatı artacak iddiasının ardından depolara kaldırmışlar!

Son dakika haberleri... Rusya - Ukrayna savaşının ardından ortaya atılan ayçiçek yağı yalanı zincir marketlere yaradı. Ayçiçek yağı tedariğinde sorun yaşanacağı yalanının ardından zincir marketler yağları depolara kaldırıp vatandaşa satmadı. Bazı marketler ise hemen etiket değişikliğine gitti. Gelen ihbarların ardından Diyarbakır'da zabıta ekipleri depolarda yağ saklayan marketlere gece baskını yaptı.

Giriş Tarihi 06 Mart 2022, 13:02 Güncelleme 06 Mart 2022, 13:08
Ayçiçek yağı stokçuluğu yapan marketlere gece baskını! Ayçiçek yağı fiyatı artacak iddiasının ardından depolara kaldırmışlar!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçek yağı fiyatlarına zam yapılacağı spekülasyonları üzerine ürünleri raflardan kaldırıp depolarda saklayan marketlere yönelik gece baskını düzenledi. Birçok marketin deposunda yüklü miktarda ayçiçek yağı ele geçirdi.

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, ayçiçek yağı fiyatlarına zam yapılacağı yönündeki spekülasyonlar üzerine stokçuluk yapan marketlere gece saatlerinde baskın düzenledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla ilçe genelinde anlık baskınlar yapan zabıta ekipleri, depolarda stoklanmış ürünlerle karşılaştı. Marketlerin raflarında yer almayan yağların depolarda olduğu görüldü.

İş yerlerini tek tek inceleyip didik didik arama yapan ekipler, stoklanan ürünlere el koydu ve yasal süreç başlattı.


"BİZİM GÖREVİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN HUKUKUNU KORUMAKTIR "
Vatandaşları ekonomik olarak mağdur edip piyasada da huzursuzluğa neden olan stokçular ve fırsatçılar için yasal işlem başlatıldığını belirten Başkan Beyoğlu, "Vatandaşların hakkını ve hukukunu gözetmek üzere böyle bir çalışma başlattık.

Bu konudaki duruşumuz nettir ve vatandaşlarımızı korumaktan yanadır. Stokçuluk ve fırsatçılık hem suçtur, hem de gayri ahlakidir. Denetimlerimiz gece gündüz demeden devam edecektir" dedi.