Ömer Çelik'ten Avrupa'nın 'Valery Gergiev ve Dostoyevski' tutumuna ilişkin açıklama: Rus halkına karşı nefret söylemi üretmek son derece yanlıştır

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş 7. gününde devam ederken Avrupa'da bulunan Ruslar ayrımcılığa maruz kaldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapılan ayrımcılığın doğru olmadığını belirterek, "Rusya’nın haksız işgaline karşı çıkmak doğrudur. Rus kültürüne, edebiyatçılarına, bestecilerine yasak getirmeye çalışmak ve Rus halkına karşı nefret söylemi üretmek son derece yanlıştır. İşgale karşı çıkmakla, kültür düşmanlığını birbirine karıştırmak akılsızca bir iştir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 02 Mart 2022, 19:27 Güncelleme 02 Mart 2022, 20:13
Ömer Çelik’ten Avrupa’nın ’Valery Gergiev ve Dostoyevski’ tutumuna ilişkin açıklama: Rus halkına karşı nefret söylemi üretmek son derece yanlıştır

İÇİNDEKİLER

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş 7. gününde sürüyor. Savaş sürerken Avrupa tarafsız tutumu bir kenara bırakıp meseleyi ayrımcılık boyutuna taşıdı.

DOSTOYEVSKİ BİLE YASAKLANDI
Öyle ki 21. yüzyılın Rus operasının önde gelen isimlerinden olan Münih Filarmoni Orkestrası'nın Rus şefi Valery Gergiev, Rusya-Ukrayna savaşını kınamadığı gerekçesiyle görevden alındı.

Ayrıca İtalya'daki Milano-Bicocca Üniversitesi, Paula Nori isimli yazarın Fyodor Dostoyevski üzerine vereceği ders iptal edildi.

Konuya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, "Rus halkına karşı nefret söylemi üretmek son derece yanlıştır. İşgale karşı çıkmakla, kültür düşmanlığını birbirine karıştırmak akılsızca bir iştir." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik şunları söyledi:
"Rusya'nın haksız işgaline karşı çıkmak doğrudur. Rus kültürüne, edebiyatçılarına, bestecilerine yasak getirmeye çalışmak ve Rus halkına karşı nefret söylemi üretmek son derece yanlıştır. İşgale karşı çıkmakla, kültür düşmanlığını birbirine karıştırmak akılsızca bir iştir.

Münih Filarmoni Orkestrası'nın Rus Şef Valery Gergiev'i uzaklaştırması, bir İtalyan Üniversitesi'nin Dostoyevski dersini kaldırması kendi kendini cezalandıran adımlardır. İşgale kültür düşmanlığı ile cevap verilmez.

Toplumlar arası barış köprüleri kuran kültür ve sanatı yüceltmek temel prensibimiz olmalıdır. Siyasi mücadeleyi sanata düşmanlık olarak ele almaktan uzak durulmalıdır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN