Ukrayna'daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor: Konsolosluk otobüs ayarladı İstanbul'a geliyorlar

Son dakika haberi... Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan karayolu ile tahliyesine başlandı. Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinin tahsis ettiği otobüsler, Romanya ve Bulgaristan üzerinden İstanbul'a gelecek.

Giriş Tarihi 25 Şubat 2022, 19:00 Güncelleme 25 Şubat 2022, 21:22
Ukrayna’daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor: Konsolosluk otobüs ayarladı İstanbul’a geliyorlar

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı saldırı emri verdi. Bu gelişmelerin ardından Başkent Kiev başta olmak üzere Ukrayna'nın birçok noktasında silah ve patlama sesleri yükseldi.



Kuşatmanın ikinci gününde Rus ordusunun hedefi Kiev oldu. Kiev Belediye Başkanı da şehrin savunma aşamasını geçtiğini duyurdu.



KONSOLOSLUK OTOBÜS AYARLADI
Öte yandan savaş bölgesinde yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandı. Konsolosluk otobüs ayarladı, Türk vatandaşları İstanbul'a doğru yola çıktı.

"BİZİ ÇOK İYİ AĞIRLADILAR"
Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşı Burak Tanış, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinin tahsis ettiği otobüste bulunduğunu belirtti.



Elçilik çalışanlarına teşekkür eden Tanış, "Bizi çok iyi ağırladılar" dedi.

BÜYÜKELÇİLİK DEVREYE GİRDİ
Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonucu iş için gittiği Kiev'de mahsur kalan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve beraberindeki iki kişi Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinin tahsis ettiği otobüsle Romanya'ya götürülüyor.

Kuş, geçen salı günü iş için Ukrayna'ya geldiğini söyledi.

Perşembe günü dönüş yapmayı planladıklarını ancak Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi sonucu ülkede mahsur kaldıklarını belirten Kuş, "Büyükelçiliğimiz aracılığıyla şu anda tahliye oluyoruz. Romanya'ya doğru yola çıktık. Şu anda herhangi bir problem yok. Salı günü gelmiştik, perşembe dönecektik ancak uçuşlar durduruldu. Büyükelçilik tarafından tahsis edilen otobüsle Romanya'ya geçiyoruz. Oradan da Türkiye'ye geleceğiz inşallah." diye konuştu.

"TAHLİYELERE HIZ VERECEĞİZ"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kiev'deki 90 kişinin otobüslerle hareket ettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, "Yarından itibaren tahliyelerimize hız vereceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının karadan tahliye sürecinin başladığını söyledi.

540 Türk vatandaşının tahliyesinin başladığını duyuran Bakan Çavuşoğlu, şu ana kadar tahliye için başvuru sayısının 2 bin 500 civarında olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Yolda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Kızılay ve AFAD ile görüştük" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN