CHP'li Hayri Türkyılmaz Mudanya’nın simgesini İBB'ye hibe etti

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Turan Emeksiz isimli gemi otel ve restoranını bedelsiz olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdi. Yapılan bu devir işlemi Mudanyalıların büyük tepkisini çekti. Buna rağmen önceki gün Güzelyalı Yat Limanı'na gelen CHP'li Türkyılmaz, römorkörler tarafından çekilerek İstanbul'a götürülen vapuru uğurlayıp arkasından el salladı.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2022, 09:00 Güncelleme 22 Şubat 2022, 09:00
CHP’li Hayri Türkyılmaz Mudanya’nın simgesini İBB’ye hibe etti

İÇİNDEKİLER

Uzun yıllar şehit hatlarında yolcu taşıyan Turan Emeksiz vapuru yaş ve yorgunluğu nedeniyle seferlerden çekildi. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla dönemin Güzelyalı Belediyesi tarafından 100 bin dolar karşılığında satın alınan vapur, Mudanya Güzelyalı Yat Limanı'nda demirleyerek gemi otel ve restoran olarak hizmet vermeye başladı.

Büyükşehir Belediye Yasası'nın ardından belde belediyelerinin kapatılmasıyla birlikte Mudanya Belediyesi'ne geçen vapur, kimsenin anlam veremediği bir şekilde ortadan kayboldu. Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz'ın, Mudanyalılara sormadan kentin simgesi olan o vapuru, İBB'ye bedelsiz olarak hibe ettiği ortaya çıktı.

ARKASINDAN EL SALLADI
Sabah'ta yer alan habere göre, yapılan bu devir işlemi Mudanyalıların büyük tepkisini çekti. Buna rağmen önceki gün Güzelyalı Yat Limanı'na gelen CHP'li Türkyılmaz, römorkörler tarafından çekilerek İstanbul'a götürülen vapuru uğurlayıp arkasından el salladı.

Vapurun İBB'de tarih ve kültürel mirasa uygun olarak değerlendirileceğini belirten Türkyılmaz, vapurun, kütüphane, müze veya hastane olarak hizmet vereceğini söyledi. Bazı vatandaşlar, vapurun Mudanya'da da kütüphane veya müze olarak değerlendirilebileceğini, bunun için İstanbul'a gönderilmesine gerek olmadığını söyledi.

Türkyılmaz daha önce, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Mudanya'ya kazandırdığı yüzme havuzunu mahkeme kararıyla devralmış daha sonra havuzu kapatarak çürümeye terk etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN