6 benzemez muhalefet partisi liderinin bir araya geldiği toplantıda Meral Akşener krizi! Masayı dağıtıyor mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan "çalışma yemeğinde" bir araya geldi. Akşener'in başkan olduğu İP'ten adı paylaşılmayan bir yetkili, partiye yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz'a konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Buna göre Ahlatlıbel'de en memnuniyetsiz görünen İyi Parti lideri Meral Akşener'di. İP'li yetkili şöyle konuştu: Üzerinde anlaşılması gereken, sadece parlamenter sistem konusuydu. Ama öyle ileri noktaya taşıdılar ki, gelecekte problem olacak bir yapı inşa ettiler. Yeni partiler kendilerine alan açma mücadelesi veriyor. İleride istekler zirve yapar. Belli konularda anlaşmakta sıkıntı çıkar. Grup kurmaya kadar istekler var. Olması gereken, 'Parlementer sistemde anlaştık' demekti. Büyük anlam yüklendi." Saymaz'ın aktardığına göre İyi Partili yetkili, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundan ötürü bu aşamaya gelindiğini savunuyor.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2022, 16:39 Güncelleme 14 Şubat 2022, 17:22
6 benzemez muhalefet partisi liderinin bir araya geldiği toplantıda Meral Akşener krizi! Masayı dağıtıyor mu?

İÇİNDEKİLER

6 benzemez muhalefet partisinin temsilcileri, geçen ekim ayı başından itibaren "güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması" için bir araya geldi.

Partilerin belirlediği heyetlerin yaptığı çalışma yaklaşık 2,5 ay sürdü. Çalışma sonucu ortaya çıkan taslak metin muhalefet partilerinin liderlerine sunuldu.

SAYMAZ: EN MEMNUNİYETSİZ LİDER AKŞENER'Dİ
Gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetiyle bir araya gelen 6 muhalefet partisinin cumartesi günü gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin kaleme aldığı yazısında, "Ahlatlıbel'de en memnuniyetsiz görünen İyi Parti lideri Meral Akşener'di" dedi.


İyi Parti lideri Akşener'in o gece pek konuşmadığına dikkati çeken Saymaz, "İyi Parti'nin bir ağır topu" diyerek ismini paylaşmadığı bir kaynağının konuya ilişkin, "Üzerinde anlaşılması gereken, sadece parlamenter sistem konusuydu. Ama öyle ileri noktaya taşıdılar ki, gelecekte problem olacak bir yapı inşa ettiler. Yeni partiler kendilerine alan açma mücadelesi veriyor. İleride istekler zirve yapar. Belli konularda anlaşmakta sıkıntı çıkar. Grup kurmaya kadar istekler var. Olması gereken, 'Parlementer sistemde anlaştık' demekti. Büyük anlam yüklendi" sözlerini aktardı.

"KILIÇDAROĞLU, ADAYLIK DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN HERKESE TAVİZ VERMEYE HAZIR BİR HALDE OLDUĞUNU GÖRÜYORUM"
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundan ötürü bu aşamaya gelindiğini savunan İyi Partili yetkili, "Adaylık düşündüğü için herkese taviz vermeye hazır bir halde olduğunu görüyorum. Onun bu halinin sezilmesinin ileride daha büyük sıkıntılar çıkaracağını düşünüyorum" dedi.

Toplantıya dair edindiği kulis bilgileri de aktaran Saymaz, "Deva ve Gelecek'in Millet İttifakı'na katılıp katılmayacakları ise netleştirilmedi. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, iktidarın Seçim Kanunu'nda yapacağı değişikliği görmek istediklerini söylüyor. Barajın yüzde 5'e indirilmesi Millet İttifakı'nda hesapları bozabilir" dedi.


İyi Partili yetkili, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundan ötürü bu aşamaya gelindiğini savunuyor.

Şöyle devam etti:

"Adaylık düşündüğü için herkese taviz vermeye hazır bir halde olduğunu görüyorum. Onun bu halinin sezilmesinin ileride daha büyük sıkıntılar çıkaracağını düşünüyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN