Şehidin fotoğrafını paylaştı, PKK'yı işaret edip 'barışamadık' dedi: CHP'li Aykut Erdoğdu'dan infiale yol açan sözler

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, infiale sebep olan sözleri ile gündemde... Erdoğdu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından düzenlenen havan saldırısında şehit olan Piyade Er Tarık Tarcan için yaptığı paylaşımda PKK'yı işaret ederek 'Barışamadık' dedi. CHP'li vekil, gelen tepkiler üzerine o sözleri 'Kürt sorunu' için sarf ettiğini söyledi.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2022, 22:32 Güncelleme 03 Şubat 2022, 22:43
Şehidin fotoğrafını paylaştı, PKK’yı işaret edip ’barışamadık’ dedi: CHP’li Aykut Erdoğdu’dan infiale yol açan sözler

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca bir hudut karakoluna düzenlenen havan saldırısı sonucu Piyade Er Tarık Tarcan şehit oldu.



PKK'YI İŞARET EDİP 'BARIŞAMADIK' DEDİ
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Tarcan'ın şehadetinin ardından sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Barışamadık. Yaşatamadık" ifadelerini kullandı.



Tarcan'ı katleden PKK'yı işaret ederek 'Barışamadık' diyen Erdoğdu, infiale neden olan sözlerine ilişkin açıklamada bulundu.



"KÜRT SORUNU İÇİN SÖYLEDİM"

Paylaşımındaki 'Barışamadık' ifadesini Kürt sorunu için kullandığını söyleyen Erdoğdu, Oda Tv'ye yaptığı açıklamada, "Kürt sorununun tek çözümü, TBMM çatısı altında ve ulusal birlik içerisinde demokratik bir şekilde ele alınmasıdır. Benim söylediğim budur. Vatan evlatlarının hayatını kaybetmesi canımı yakıyor" diye konuştu.