HAVA DURUMU | Meteorolojiden 18 ile sağanak uyarısı! Kar yağışı için de tarih verildi | 30 Ocak - 3 Şubat

Son dakika güncel hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait internet sitesi üzerinden yayınlandı. Yapılan tahminlerde bugün 18 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. 5 günlük hava durumu tahmininde ise kar yağışının geri geleceği duyuruldu. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte il il Türkiye geneli günlük ve 5 günlük hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 30 Ocak 2022, 06:40 Güncelleme 30 Ocak 2022, 06:42
HAVA DURUMU | Meteorolojiden 18 ile sağanak uyarısı! Kar yağışı için de tarih verildi | 30 Ocak - 3 Şubat

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu, Hatay, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Muş çevreleri ile Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güney Ege, kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların İç Anadolu Bölgesi'nde 2 ila 5 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, ilk saatlerde Marmara'da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TÜRKİYE GENELİ İL İL HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

BURSA 0°C, 9°C
Parçalı bulutlu

EDİRNE -4°C, 7°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL 0°C, 7°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ 1°C, 9°C
Parçalı bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -10°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 0°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 7°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

MUĞLA 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Antalya ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 5°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 8°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 3°C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

ISPARTA -2°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas çevreleri ile Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

ANKARA -7°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -7°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -13°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve batı kesimleri kar yağışlı

SİVAS -14°C, -3°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nu kıyı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

BOLU -9°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARABÜK -4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİNOP 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK 1°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ARTVİN -2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 2°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT -8°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Ağrı, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Muş çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölge genelinde dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -20°C, -4°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

MALATYA -9°C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

MUŞ -6°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

VAN -8°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR -1°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GAZİANTEP -2°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MARDİN -1°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİİRT -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

30 OCAK 2022 PAZAR HAVA DURUMU

31 OCAK 2022 PAZARTESİ HAVA DURUMU

1 ŞUBAT 2022 SALI HAVA DURUMU

2 ŞUBAT 2022 ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

3 ŞUBAT 2022 PERŞEMBE HAVA DURUM