Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayınladığı ve mesnetsiz iddialar içeren video ile ilgili Başkan Recep Tayyip Erdoğan 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2022, 18:14 Güncelleme 28 Ocak 2022, 18:46
Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dava

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, 3 Nisan 2018'de açık ihale yapıldığını ve ihaleyi 3 milyar 198 milyon 743 bin 727 lira teklif veren firmanın kazandığını iddia etti.

Açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu daha sonra ihalenin bu firmaya verilmediğini ve 6 milyar TL fazla fiyat biçilerek, başka bir şirkete yeniden verildiğini öne sürdü.




BAŞKAN ERDOĞAN HUKUKİ YOLLARA BAŞVURDU
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesnetsiz iddiaları hakkında suç duyurusunda bulundu.



İşte konuya ilişkin yapılan açıklama;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 26.01.2022 tarihinde Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video aracılığıyla mesnetsiz isnatlarda bulunarak Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarını ağır bir şekilde ihlal etmiştir.

Söz konusu açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Cumhurbaşkanına hakaret suçundan suç duyurusunda bulunulduğu gibi adı geçen aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN