Son dakika: Türk Hava Yolları'nda görev değişimi: İlker Aycı'nın yerine Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi

Türk Hava Yolları'nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı görevinden istifa etti. Aycı'nın yerine şirkette Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2022, 18:52 Güncelleme 27 Ocak 2022, 19:42
Son dakika: Türk Hava Yolları’nda görev değişimi: İlker Aycı’nın yerine Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi

İÇİNDEKİLER

Çevrimiçi olarak bugün yapılan THY Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 2015 yılından beri THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olan İlker Aycı, istifa kararını açıkladı.

Toplantıda Aycı'nın yerine Ahmet Bolat getirildi.



İlk açıklamasını yapan Bolat, "84 milyon vatandaşımızın ortak değeri olan Türk Hava Yolları'nın yeni başarı hikayelerini inşallah hep birlikte yazacağız" diye konuştu.



YÖNETİM KURULUNA İKİ YENİ ÜYE
Öte yandan, açıklamada Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç ile Kaptan Pilot Mehmet Kadaifçiler'in THY Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildiği bildirildi. Kadaifçiler'in, aynı zamanda Uçuş işletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığı duyuruldu.



AHMET BOLAT KİMDİR?
Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984'te A.B.D.'de Stanford Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988'de University of Michigan'da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Bolat 1959 Konya doğumludur.

Bolat iş hayatına 1981'de Yıldız Kalıp Şirketi'nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başlamıştır. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan'da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulunmuştur. 1988'den 2005'e kadar olan dönemde Riyad King Saud University'de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev almıştır.

Sonrasında Türk Hava Yolları'nda Yatırım Yönetimi Başkanlığı görevine atanmıştır. 2012 yılından itibaren Türk Hava Yolları'nda Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı olarak görev yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN