Kar yağdı, CHP'li İBB bir kez daha sınıfta kaldı! Ters dönen araçlar, gidemeyen İETT otobüsleri, tuzlanmayan yollar...

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yine sınıfta kaldı. Kenti etkisi altına alan kar yağışı şehrin birçok noktasında sürücülere zor anlar yaşatırken İBB'nin almadığı, almakta geç kaldığı önlemler vatandaşa eziyet olarak geri döndü. Gece saatlerinde başlayan ulaşım çilesi sabahın ilk saatlerinde de devam etti.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2022, 00:51 Güncelleme 24 Ocak 2022, 09:33
Kar yağdı, CHP’li İBB bir kez daha sınıfta kaldı! Ters dönen araçlar, gidemeyen İETT otobüsleri, tuzlanmayan yollar...

İÇİNDEKİLER

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı, trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler kaza yapmaktan son anda kurtulurken, bazı sürücüler ise kayarak diğer araçlara çarptı.

Pendik Köprüsü mevkiinde dörtlülerini yakarak duran bir otomobil sürücüsü arkadan gelen araçların kaza yapmasına sebep oldu.

Kazadan sonra bir şey olmamış gibi yoluna devam etti.




OTOBÜS METRELERCE SÜRÜKLENDİ
Ataşehir Örnek Mahallesi'nde sürücüsünün kontrolünden çıkan bir Özel Halk Otobüsü metrelerce sürüklendi. Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'nde kar yağışını fırsat bilen bir vatandaş kayak takımlarını giyinerek sokak arasında kaydı.

Yakacık, Çavuşbaşı, Kurtköy ve Çekmeköy'de yolların beyaza bürünmesiyle araçlarıyla drift yapan sürücüler tehlikeli anlara sahne oldu. Yakacıkta drift yaparak ilerlemeye çalışan lüks cip sürücüsü, aracın etrafında ittirmeye çalışanlara çarpmaktan kılpayı kurtuldu.

Ataşehir'de yokuş aşağı inemeyen bir taksi sürücüsüne çevredekiler sağdan ve soldan iterek destek oldu. O anlar vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.



CHP'li İBB'nin müdahale etmekte geç kaldığı yollarda sürücüler direksiyon hakimiyetini sağlamakta güçlük çekti ve rampaları çıkamayan bazı araçlar kaydı.



ARAÇLAR TERS DÖNMÜŞ YARDIM BEKLİYOR İBB ORTADA YOK!
Kadıköy'de kayıtlara geçen görüntülerde kar nedeniyle kayganlaşan yolda ters dönen araçlar yardım beklerken herhangi bir çalışma yapılmaması dikkatlerden kaçmadı.

İETT GİDEMEDİ, YOLCULAR ZIPLADI
Esenyurt'ta da CHP'li İBB'nin almadığı önlemler vatandaşa eziyet olarak geri döndü.


Vatandaşlar, kar nedeniyle ilerleyemeyen İETT otobüsünün hareket etmesi için zıpladı.



YOLDA KALAN ARAÇLARI GÖRMEZDEN GELDİ "AKSAKLIK YAŞANMADI" DEDİ
Hizmet yerine algıya dayalı bir siyaset izleyen CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimi bir kez daha sınıfta kalırken; İmamoğlu'nun sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı ve "Şu ana kadar herhangi bir aksaklık yaşanmadı" ifadelerini kullandığı paylaşım tepkileri de beraberinde getirdi.

CHP'li İBB Başkanı'nın 'aksaklık yaşanmadı' dediği sıralarda yolda kalan, ters dönen araçlar ve gidemeyen otobüsler yetkililerden yardım bekledi.



ALTAYLI ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ: İBB'DEN TALİMAT MI ALDI?
Tüm bunlar yaşanırken Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın "Barbaros Bulvarı'nı keşke biraz tuzlasalar" deyip İBB'yi etiketlediği, daha sonra da sildiği tweet dikkatlerden kaçmadı.

İBB aleyhine yapılan bu paylaşımın Altaylı tarafından daha sonradan silinmesi tepki çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN