Başkan Erdoğan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyelerini Vahdettin Köşkü'nde ağırladı

Başkan Erdoğan, dün MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. “Büyüme ve ihracattaki rekorlara ilave olarak istihdamımız salgın öncesine göre 2.7 milyon arttı. Bu büyük bir başarıdır” mesajı paylaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2022 Güncelleme 22 Ocak 2022, 07:01
Başkan Erdoğan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyelerini Vahdettin Köşkü’nde ağırladı

İÇİNDEKİLER

CumhurbaşkanI Erdoğan, dün Vahdettin Köşkü'nde MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Şu mesajları paylaştı:



Büyüme ve ihracat rakamlarımıza paralel olarak istihdamımız salgın öncesi döneme göre 2.7 milyon artmıştır. Bu çok büyük bir başarıdır.



Dört önemli başlık sürekli gündemimizde. Yatırım, istihdam, ihracat, üretim. Bütün bunları getirip dayadığımız yer istikrardır, güvendir. Bunları kaybetmeden yolumuza devam etmemiz lazım.



Türkiye ekonomi modeliyle önceliğimiz cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek, ana üretim merkezlerinden biri haline getirmektir.



20 Aralık'ta açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kuru üzerindeki köpüğü aldık.



Kurun istikrar kazanmasıyla birlikte bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklı aşırı dalgalanmaların yaşanmayacağını düşünüyoruz. Enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa bir sürede alarak ülkemizi sabrı selamete ulaştırmayı arzu ediyoruz.



Bu süreçte sizlerden beklentimiz felaket tellallarına prim vermeden çalışmanız...



ARABULUCU OLACAĞIZ
Başkan Erdoğan, Ukrayna-Rusya gerilimine de değindi. "İki ülke arasında barışın hakim olmasına biz arabulucu olabiliriz" dedi. İlerleyen günlerde Ukrayna'yı ziyaret edeceğini söyleyen Başkan Erdoğan, "Putin'le de telefonda görüşeceğiz" dedi.



ÇİRKİN SÖZLERE SORUŞTURMA
Bir televizyon programındaki konuşması nedeniyle Sedef Kabaş hakkında savcılık tarafından "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sert tepki gösterdi: Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın aşağılık sözleri muhalefet değil, ahlaksızlık ve pespayeliktir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN