Başkan Erdoğan Arnavutluk'ta TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan konutların teslim töreninde konuştu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’ta depremzedeler için TOKİ’nin yaptığı konutların teslim töreninde konuştu: Dara düşen dostlarımızın imdadına koştuk.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2022 Güncelleme 18 Ocak 2022, 07:00
Başkan Erdoğan Arnavutluk’ta TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan konutların teslim töreninde konuştu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından Arnavutluk'un Laç kentinde depremzedeler için inşa edilen konutların anahtar teslim törenine katıldı.



Büyük devletler, pandemide içine kapanırken, sınırları dışındaki dramlara gözlerini yumarken biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen dostlarımızın imdadına koştuk.



Paylaşmanın bereketine inanarak salgına karşı mücadelelerinde dostlarımıza destek verdik, elimizdeki imkanları onlarla paylaştık.



Aynı acıları daha önce pek çok kez yaşamış bir ülkenin insanları olarak 21 Eylül ve 26 Kasım 2019 tarihlerinde meydana gelen depremler, Arnavut halkı kadar bizim de yüreğimizi dağlamıştır.



Arnavut kardeşlerimizin yükünü bir nebze olsun hafifletmek için yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etme kararı aldık.



Bundan 13 ay önce, konutların temel atma törenini canlı bağlantıyla gerçekleştirdik. Bugün de toplam 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon euro'ya mal olan bu evleri sizlere teslim ediyoruz.



FETÖ UYARISI
Başkan erdoğan Arnavutluk Meclisi'ne hitap etti. "FETÖ, milli güvenliğinizi tehdit ediyor. Bu yapı zehirli yılan gibi kendisine kol kanat gerenleri sokacak bir ihanet çetesidir. Bu yapıdan hemen kurtulun" dedi. Erdoğan daha sonra Ethem Bey Camii'nin açılış törenine katıldı. "Bu cami, Tiran'ın mücevheridir" diye konuştu..

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN