Yazar Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu) vefat etti

Bir süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören asıl adı Ömer Okçu olan ve "Minyeli Abdullah" romanıyla tanınan gazeteci, yazar Hekimoğlu İsmail 90 yaşında hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2022, 22:41 Güncelleme 16 Ocak 2022, 00:50
Yazar Hekimoğlu İsmail Ömer Okçu vefat etti

İÇİNDEKİLER

Asıl adı Ömer Okçu olan ve "Minyeli Abdullah" romanıyla tanınan gazeteci, yazar Hekimoğlu İsmail 90 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören Hekimoğlu İsmail'in vefatının ardından peş peşe taziye mesajları geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Ülkemizde, özellikle 'Minyeli Abdullah' romanıyla tanınan yazar Hekimoğlu İsmail'in (Ömer Okçu) vefatını teessürle öğrendim. Bir süredir tedavi gören değerli yazara Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve okurlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Minyeli Abdullah ve Maznun kitaplarının yazarı Hekimoğlu İsmail mahlasıyla bilinen Ömer Okçu'ya Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenlerine ve tüm edebiyat camiamıza başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Hekimoğlu İsmail rahmete kavuştu. Hayat biter, yeni bir hayat başlar. Yazı ve kalem, yol göstermeye devam eder. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN