Yerli aşıya düşman olan Türk Tabipler Birliği'ni Yunanistan alkışladı

Yerli ve milli aşı TURKOVAC'a karşı çıkan Türk Tabipler Birliği Yunanları sevindirdi. Etki oranı yüksek ve virüsle mücadelede güçlü bir aşı olan yerli aşıya karşı çıkan TTB Yunan basınında manşet oldu. Başkan Erdoğan TTB'ye "Yalancı sahtekarlar" diyerek tepki göstermişti.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2022, 17:38 Güncelleme 14 Ocak 2022, 17:38
Yerli aşıya düşman olan Türk Tabipler Birliği’ni Yunanistan alkışladı

İÇİNDEKİLER

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, yerli üretim Turkovac aleyhinde açıklamalarda bulunarak, "Turkovac, kusurlu araştırma ve şeffaflık eksikliği nedeniyle aşı olarak nitelendirilemez." iddiasını ortaya atmıştı.

YUNAN SİZDEN YANA TTB!

Yunan basınından Greek City Times, Bulut'un ifadelerini "Türk Tabipler Birliği, yerli üretim Turkovac aşısını reddediyor" başlığıyla haber haline getirdi.

"Aşıyla ilgili yeterli araştırma yapılmadığı ve bu nedenle koronaviüse karşı etkili aşı olarak değerlendirilemeyeceği" öne sürüldü.

Haberde, TTB Genel Sekreteri'nin, "Turkovac ile ilgili yapılan araştırmaların bilimsel dergilerde yayınlanması gerekiyor ve uzman kuruluşların bu çalışmaları gözden geçirip onaylaması için Sağlık Bakanlığı şeffaf olmalı." şeklindeki açıklamasına yer verildi.

YAN ETKİDE ÇOK ENDİŞELİYMİŞLER

"Capital" adlı haberi portalı da TTB'den yapılan açıklamaları sayfasına taşıdı. Genel Sekreter Bulut'un "Turkovac henüz bir aşı değil, kimyasal bir solüsyon" şeklindeki ifadesi aktarıldı. Bulut, "Aşının yan etkileri konusunda çok endişeliyiz. Koruyuculuğuna dair elimizde veri yok." diye konuştu.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Yerli aşı TURKOVAC'ı hedef alan Türk Tabipler Birliği'ni sert tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Yalancı ve sahtekarsınız. Yapana da hep taş koydunuz. Sahtekarlar biz şehir hastanelerini yaptık. Tabipler Birliği geçmişte hastanelerde rehin alınan vatandaşımın hakkını bir gün savunmadı." dedi.

TTB'YE TEPKİ
Bahçeli, "Türk Tabipleri Birliği, adında Türk olsa da Türk düşmanlarının toplandığı çatı olmuştur. Koronavirüsün Omicron varyantı gibidir. Tabipler birliği virüs kadar tehlike saçmaktadır. Tıbbın yüz karası meslek örgütüdür, hiçbir işe yaramıyorlar." dedi.