Son dakika: Başkan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştü

Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savunma ve ticaretin yanı sıra Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeler ile iklim ve mülteci başlıklarında bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Son dakika: Başkan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştü

Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Birleşik Krallık arasında savunma sanayii ve ticaret başta olmak üzere iş birliğini güçlendirecek adımlar ele alındı.

Görüşmede ayrıca Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeler ile iklim ve mülteci başlıklarında bölgesel ve küresel meseleler değerlendirildi.

BAŞKAN ERDOĞAN AVRUPA BÜYÜKELÇİLERİNİ KABUL ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileri ile toplantıda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Önümüzdeki dönemde vize serbestisi Gümrük Birliği konularında ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "AB'nin çıkarları birkaç ülkenin ihtiraslarına kurban ediliyor.Objektif bakabilen herkes AB'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin aşılmasında anahtar ülkenin Türkiye olduğunu görmekte, ikrar ve itiraf etmektedir." dedi.

Tam üyelikle ilgili AB'nin sözünü tutması gerektiğini açıklayan Erdoğan, "Maruz kaldığımız adaletsizliğe rağmen Türkiye Avrupa Birliği tam üyelik hedeflerine bağlıdır." ifadelerini kullanmıştı.