CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Selahattin Demirtaş güzellemesi: Silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi

Daha önce "Keşke Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilse" diyen CHP'li Aykut Erdoğdu HDP'li Selahattin Demirtaş'ı güzellemeye devam ediyor. PKK destekçilerinin giriştiği hendek olaylarının açık destekçisi ve 6-7 Ekim Kobani olaylarının failleri arasında olan ve terör suçlarından tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın arkasında olduğu suçları legalize etmeye çalışan Aykut Erdoğdu, "Demirtaş 'silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi" dedi.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2022, 01:09 Güncelleme 15 Ocak 2022, 01:41
CHP’li Aykut Erdoğdu’dan Selahattin Demirtaş güzellemesi: Silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partili isimlerin HDP'nin terör suçlarından tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'a olan aşkı bitmek bilmiyor.

Daha önce "Keşke Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilse" diyen CHP'li Aykut Erdoğdu CHP'nin kanalı TELE 1'de HDP'li Selahattin Demirtaş'ı güzellemeye devam etti.

AYKUT ERDOĞDU DEMİRTAŞ'IN İŞLEDİĞİ SUÇLARI LEGALİZE ETMEYE ÇALIŞTI
PKK destekçilerinin giriştiği hendek olaylarının açık destekçisi ve 6-7 Ekim Kobani olaylarının failleri arasında olan ve terör suçlarından tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı legalize etmeye çalıştı.

"DEMİRTAŞ SİLAHLI SİYASETİ LEGAL SİYASETE ÇEKMEK İÇİN ÇABA GÖSTERDİ"
Demirtaş'ın hendek olaylarında ortalığı karıştıran PKK yanlıları için dua istemesini, 6-7 olaylarındaki rolünü ve "Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz" gibi söylemlerini görmezden gelen Aykut Erdoğdu, "Seni başkan yaptırmayacağız" dediği için içeride olduğunu iddia etti.

Demirtaş'ın haksız yere hapis yattığını iddia eden Erdoğdu "Demirtaş silahlı siyaseti legal siyasete çekmek için çaba gösterdi" dedi.

Erdoğdu şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerinden önce Demirtaş'ı içeri atma kararı almışlardı. Sonrasında PKK ile birlikte ülke kana bulandı. Polis haince yatağında infaz edildi. O süreçte PKK hiç yapmadığı eylemleri yaptı."

CHP'Lİ İSİMLER İTİRAZ ETMEDİ
Yayında bulunan CHP'li Engin Özkoç, Uğur Dündar ve Sedef Kabaş ise Erdoğdu'nun Demirtaş güzellemesine itiraz etmedi.