Başkan Erdoğan milli muharip uçağı için tarih verdi! 2023'de hangara çıkacak...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, milli muharip uçağı için tarih verdi: 2023’te hangardan çıkacak. 2029’da da vurucu güç olarak göklerdeki yerini alacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ocak 2022 Güncelleme 07 Ocak 2022, 07:02
Başkan Erdoğan milli muharip uçağı için tarih verdi! 2023’de hangara çıkacak...

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, TUSAŞ'ın Kahramankazan Tesisleri'nde düzenlenen Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'ne katıldı. Çok çarpıcı açıklamalar yaptı: Milli muharip uçağımızı inşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp bütün dünyaya göstereceğiz. 2025'te ilk uçuşu gerçekleştirilecek olan milli muharip uçağımız, Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029'da göklerdeki yerini alacaktır.



İnsansız hava aracı istedik, vermediler. Biz de Bayraktar'ı, ANKA'yı, Akıncı'yı, Aksungur'u yaptık. Mühimmat istedik, vermediler. Biz de Mam'ı, Som'u, Teber'i yaptık. Füze istedik, vermediler. Biz de Bora'yı, Atmaca'yı, Bozdoğan'ı yaptık. Hava savunma sistemi istedik, vermediler. İlk etapta başka ülkeden aldık, şimdilik HİSAR'ları yaptık, yakında SİPER'i ve daha ötesini de tamamlayacağız. İHA'larda kullandığımız kameraya ambargo koydular. Sandılar ki böyle yapınca biz İHA'ları kullanamayacağız. Onu da kendimiz yaptık.



İŞTE ÖZELLİKLERİ:
Süpersonik hız
Dahili yuvarlarından tam vuruş
Havadan havaya muharebe menzili
Yapay zeka



SİHA İHA VE TİHA'DA İLK 3 İÇİNDEYİZ
Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyoruz. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk 3 ülkesi içindeyiz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN