Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca için AKM’de tören! Gözyaşlarına hakim olamayan eşi Ayten Yavaşça eşi için yazdığı şiiri okudu

Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Yavaşca için AKM’de tören düzenlendi. Törende gözyaşlarına hakim olamayan eşi Ayten Yavaşça, eşi için yazdığı şiiri okudu. Yavaşça, öğle vakti Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Namaza katılan Bilal Erdoğan Yavaşça'nın ailesine başsağlığı diledi.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2021, 12:06 Güncelleme 25 Aralık 2021, 15:01
Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca için AKM’de tören! Gözyaşlarına hakim olamayan eşi Ayten Yavaşça eşi için yazdığı şiiri okudu

İÇİNDEKİLER

Klasik Türk Müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. 95 yıllık ömrüne 652 beste ile 256 ödül sığdıran sanatçı için AKM'de tören düzenlendi.


Yavaşça, öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

95 yaşında hayata gözlerini yuman Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'nın cenazesi, AKM'deki ilk törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Fatih Camisi'ne getirildi.

Duayen sanatçının cenazesi namazı, Fatih Camii'nde öğle namazının ardından kılındı. Cenaze namazına; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Başkanvekili Celal Adan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, sanat ve siyaset dünyasından isimler, merhumun eşi Ayten Yavaşca, aile üyeleri ve sevenleri katıldı.

Cenaze namazının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Bilal Erdoğan, Yavaşca'nın tabutunu omuzladı. Yavaşca'nın naaşı Beşiktaş'ta bulunan Yahya Efendi Türbesi'nde toprağa verildi.

BİLAL ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI
Yavaşca için Fatih Cami'sinde kılınan cenaze namazı öncesi Bilal Erdoğan Yavaşça'nın ailesine başsağlığı diledi.

"GEÇMİŞİNİ BİLMEYENLER GELECEĞİNİ İNŞAA EDEMEZLER"
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise "Yeni nesillerin onun eserlerini kültürümüze verdiği büyük emeği bilmesi ve takdir etmesi geleceğimiz için önemli olacaktır. Geçmişini bilmeyenler geleceğini inşaa edemezler. Allah rahmet eylesin" dedi.



"ONSUZ HER ŞEY ÇOK ZOR OLACAK"
Eşini çok sevdiğini söyleyen Ayten Yavaşça, "Çok uzun bir süre hastanelerde kaldı. Hastanede yatış süremizce Sina Kıraç'a minnettarım. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Hastanemizdeki başhekimden tüm personele de çok teşekkür ediyorum.

Onsuz her şey çok zor olacak. Ben onu tanıdığım zaman 19 yaşındaydım. Biz birbirimizi çok sevdik. Biz yüzyılın aşıkları kitabına girdik. Çok hüzünlüyüm eve sevinçle gelirdi ve evini çok severdi. Mütevazi biriydi, kimseden bir şey istemezdi ve herkesle dosttu" dedi.

Tam adı Mehmet Alaeddin olan sanatçı, bestekar ve tıp doktoru Yavaşça, 1 Mart 1926'da Kilis'te dünyaya geldi.

"Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok/Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok/Bezminde kadeh kırdığımız sevgililer yok/Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok" sözlerinin bestecisi usta sanatçı, 95 yıllık ömrüne 652 beste ile 256 ödül sığdırdı.

Aynı zamanda hekim de olan Yavaşca, eserlerinin 82'sini görev yaptığı hastanelerde besteledi.

ERDOĞAN'DAN ALAEDDİN YAVAŞÇA İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Başkan Erdoğan, hayatını kaybeden klasik Türk müziği sanatçısı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca (95) için başsağlığı mesajı paylaştı.



Başkan Erdoğan, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Türk müziğinin duayen ismi, musiki sanatçısı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Beyefendi'ye Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN