24 Aralık okullar tatil mi? Cuma Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta okullar tatil olacak mı? Valilik açıklaması...

Bu hafta ülke genelinde soğuk hava dalgası etkisini gösterirdi. Bu kapsamda da okulların tatil edilip edilmeyeceği öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer aldı. Türkiye'nin bazı kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterirken milyonlarca öğrenci ve öğretmen yaşadığı illerde ertesi gün kar tatil olup olmayacağı konusundaki açıklamaya odaklandı. Peki, 24 Aralık okullar tatil mi? Cuma Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta okullar tatil olacak mı? Valilik açıklaması var mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 23 Aralık 2021, 17:38 Güncelleme 23 Aralık 2021, 22:26
24 Aralık okullar tatil mi? Cuma Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Sinop’ta okullar tatil olacak mı? Valilik açıklaması...

İÇİNDEKİLER

Ülkemizin bazı kesimlerinde kar yağışı etkisini gösteriyor. Bu nedenle her akşam okulların tatil olup olmadığı konusunda yapılan araştırmalar artışa geçiyor. Yaşadığı illerde okulların kar yağışı nedeniyle tatil edilip edilmeyeceğini merak eden öğrenciler sorgulatmalar yapıyor. Bazı illerin valiliklerinden kar tatili haberleri gelmeye başladı. Peki, 24 Aralık okullar tatil mi? Cuma Trabzon, Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta okullar tatil olacak mı? İşte son açıklamalar

24 ARALIK OKULLAR TATİL Mİ?

SİNOP'UN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

Sinop'ta kar yağışı dolayısıyla bazı ilçelerde okullar bir gün daha tatil edildi. Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Etkisini sürdüren kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle Sinop Merkez, Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde okullar 24 Aralık Cuma tarihinde eğitime ara verilmiştir. Ayrıca Dikmen ve Gerze ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz için eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

RİZE'DE EĞİTİME 1 GÜN DAHA ARA VERİLDİ

Rize merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde dün akşam saatlerinden itibaren başlayan aralıklarla devam eden kar yağışı ve meteorolojiden alınan son tahminlere göre gece saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden; hava şartlarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarımızda eğitim öğretime 24 Aralık 2021 Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmiştir. Bu süre zaafında engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

TRABZON'DA TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜN DAHA ARA VERİLDİ

Trabzon'da taşımalı eğitime kar yağışı sonrası oluşacak buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle bir gün daha ara verildiği belirtildi. Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteorolojik tahminlere göre ilimizin de içerisinde bulunduğu bölge genelinde 23-24-25 Aralık 2021 Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerimizde taşımalı eğitime 24 Aralık 2021 Cuma günü 1 gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına Valiliğimizce karar verilmiştir" denildi.

VALİLİKLERDEN TATİL HABERLERİ GELDİKÇE HABERİMİZ ANINDA GÜNCELLENMEKTEDİR...

BARTIN'DA TAŞIMALI SİSTEMLE EĞİTİME TATİL

Bartın'da don ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceği değerlendirilerek taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için yarın tatil edildi.

Bartın Valiliği kar yağışı sonrası bu gece ve yarın sabah saatlerinde don ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceğini değerlendirerek, yarın il genelinde sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

KASTAMONU'NUN ÜÇ İLÇESİNDE EĞİTİME YARIN ARA VERİLDİ

Kastamonu'nun Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kentin özellikle sahil ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bozkurt, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, eğitim ve öğretime 24 Aralık Cuma ara verildiği bildirildi.