Kabine Toplantısı başladı mı, saat kaçta, ne zaman? 20 Aralık Başkan Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün ülke gündemindeki konuları değerlendirmek üzere bir araya geliyor. Toplantıda görüşülecek önemli konular arasında memur ve emekliye zam yer almaktadır. Bu nedenle milyonlarca vatandaş toplantıdan çıkacak kararları bekliyor. Peki, Kabine Toplantısı başladı mı, saat kaçta, ne zaman? 20 Aralık Başkan Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? İşte haberin detayı

Giriş Tarihi 20 Aralık 2021, 15:44 Güncelleme 20 Aralık 2021, 15:47
Kabine Toplantısı başladı mı, saat kaçta, ne zaman? 20 Aralık Başkan Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanıyor. Kabinenin gündeminde genellikle ekonomik konular yer alacak. Peki, Kabine Toplantısı başladı mı, saat kaçta, ne zaman? 20 Aralık Başkan Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak? İşte son gelişmeler...

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI MI, SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

Kabine Toplantısı'nın ilerleyen dakikalarda başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün ağırlıklı olarak ekonomi gündemiyle toplanacak. Toplantıda, son dönemde döviz kurlarında yaşanan artışlar ve ekonomiye yansımalarının değerlendirilmesi bekleniyor.

Merkez bankasının aralık ayında dövize uyguladığı 5 müdahale ve sonuçları değerlendirilecek. Kur dalgalanmalarını bahane ederek aşırı fiyat artışına giden fırsatçılar ve stokçularla mücadele de gündemde yer alacak.

Yılın son Kabine toplantısının önemli maddelerinden biri de memur ve emekli maaşlarına yapılacak yıllık ek zamlar olacak. Toplantıda zam oranının belirleneceği kaydediliyor.

OMİCRON VARYANTINA KARŞI ÖNLEMLER

Kabine toplantısında salgın konusunda yaşanan son gelişmeler de değerlendirilecek. Türkiye'de de rastlanan ve hızlı bulaşıcı özelliği saptanan Omicron varyantına ilişkin ek önlemlerin de toplantıda görüşülmesi bekleniyor.