Muharrem Sarıkaya'dan basın emekçisine tokat: Habertürk programı hiçbir şey olmamış gibi sürdü, 'teşekkürler'le sonlandı

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e tokat attı. Yaşanan skandaldan sonra Habertürk programı hiçbir şey olmamış gibi sürdü ve 'teşekkürler'le noktaladı.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2021, 23:26 Güncelleme 19 Aralık 2021, 23:59
Muharrem Sarıkaya’dan basın emekçisine tokat: Habertürk programı hiçbir şey olmamış gibi sürdü, ’teşekkürler’le sonlandı

İÇİNDEKİLER

Habertürk Ankara Temsilcisi ve yazarı Muharrem Sarıkaya'nın muhabire tokat attığı anlar kameralara yansıdı.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yaptığı sırada Sarıkaya, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Muhabiri Ahmet Demir'e telefonlarla uğraştığı ve bir kablo ile mikrofon bağlantısı kurmaya çalıştığı esnada sinirlenerek tokat attı.



Muhabir Ahmet Demir ise hukuki süreci başlatacağını duyurdu.



HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ...
Tüm bu skandallar silsilesi yaşanırken Habertürk, programı hiçbir şey olmamış gibi sürdürdü ve yayını teşekkürler noktaladı.



ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK
İHA personeli Ahmet Demir'e tokat atarak gazeteciliğe yakışmayan skandal bir hareket sergileyen Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, gelen tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı.

Ancak Habertürk'ün tokatçı temsilcisinin açıklamasınde yer verdiği "Olay kamuoyuna yansıdığı için mazeretsiz özür diliyorum" ifadeleri 'özrü kabahatinden büyük' dedirtti.

Sarıkaya, "Bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum. Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir'den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın'dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim. Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum" dedi.



TEPKİLER ÜZERİNE HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA
Gelen tepkiler üzerine Habertürk'ten de konuya ilişkin bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada "Ankara Temsilcimiz Muharrem Sarıkaya'nın kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan içtenlikle özür dileriz" ifadelerine yer verildi.