Başkan Recep Tayyip Erdoğan paylaştı: Çadlı bir genç söyledi: Daha adil bir dünya için biz varız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından Afrikalı öğrencilerle yaptığı buluşmanın videolarını paylaşmaya devam ediyor. Başkan Erdoğan, son olarak Çad Cumhuriyeti'nden bir gencin "Daha Adil Bir Dünya için biz varız…" dediği anların videonu paylaştı.

Giriş Tarihi 18 Aralık 2021, 20:16 Güncelleme 18 Aralık 2021, 20:35
Başkan Recep Tayyip Erdoğan paylaştı: Çadlı bir genç söyledi: Daha adil bir dünya için biz varız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle Afrikalı gençlerle bir araya geldiği programa ilişkin video paylaştı.

Başkan Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemizdeki buluşmamızda, Çad Cumhuriyeti'nden gelen Afrikalı bir genç şöyle dedi, 'Daha Adil Bir Dünya için biz varız…"

"AFRİKA'NIN KALBİ ÇAD'DAN TÜRKİYE'NİN KALBİ ANKARA'YA..."
"Sayın Cumhurbaşkanım, ben Abdelkader Teganarem. Çad Cumhuriyeti'nden geliyorum. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisiyim.

Afrika'nın kalbi olan Çad'dan Türkiye'nin kalbi olan Ankara'ya, siyasetin kalbi olan Ankara'ya gelip siyaset bilimi okumanın ne kadar büyük bir şans olduğunu bilir misiniz?

Afrika'da yaşayanları 'gönüldaşlarımız' ve 'kader ortağımız' olarak gören sayın Cumhurbaşkanımız, bizlere bambaşka bir bakış açısı kazandırarak daha adil bir dünyanın ütopik olmadığını göstermiştir.

Biz de bu vizyonla önce kendi ülkelerimiz için, sonra da daha adil bir dünya için biz varız diyoruz."