Omicron varyantının yeni belirtileri ortaya çıktı! Bunları yaşıyorsanız dikkat!

Dünyayı alarma geçiren yeni tip koronavirüsün Omicron varyantının iki yeni belirtisi ortaya çıktı. Omicron varyantının diğer varyantlardan farklı olarak boğaz kaşıntısı yaptığı açıklanmıştı. Yeni belirtilerde bel ağrısı ve gece terlemeleri de var. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 16 Aralık 2021, 11:15 Güncelleme 16 Aralık 2021, 11:17
Omicron varyantının yeni belirtileri ortaya çıktı! Bunları yaşıyorsanız dikkat!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında Türkiye'de 6 kişide görüldüğünü ifade ettiği Omicron varyantı ile ilgili son dakika detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni varyantın daha hızlı yayıldığı ancak hastalığın hafif seyrettiği bilgisi netlik kazanırken 2 farklı semptoma dikkat çekildi.

EZBER BOZAN DETAY!
Hong Kong'da yapılan bir araştırmada Omicron varyantının diğer varyantlardan 70 kat hızlı bulaştığı ortaya çıkarken varyantın akciğerlerde 10 kat daha yavaş ilerlediği ortaya çıktı.

Omicron varyantının broş ve akciğer dokusundaki ilerlemesini inceleyen bilim insanları bu nedenle hastalığın hafif seyrettiğini ifade etti.

SON DAKİKA: İKİ YENİ SEMPTOM!
İngiltere'de yapılan bir araştırmada ise Omicron varyantının belirtilerinin farklarına dikkat çekildi. Koronavirüsün ana belirtileri arasında öksürük, yüksek ateş tat ve koku kaybı olduğu ifade ediliyordu.

Ancak uzmanlar Omicron varyantı ile birlikte en çok görülen belirtiler arasında bel ağrısı ve boğazda kaşıntı olduğu açıkladı.

Bu iki semptomun soğuk algınlığı ile karıştırılabileceğini ifade eden uzmanlar, bu şikayetleri yaşayanları test yaptırması konusunda uyarıyor.

Omicron varyantında en yaygın semptomun boğazda kaşıntı olduğuna dikkat çeken uzmanlar bunu burun tıkanıklığı, kuru öksürük ve bel ağrısının takip ettiğini ifade etti.

Bunun dışında Omicron'un bir belirtisinin de gece terlemesi olduğu ifade edildi.