Son dakika: Boğaz'da tanker arızası! İstanbul Boğazı tekrardan gemi trafiğine açıldı

Son dakika... İstanbul Boğazı'nda sıcak saatler... Keçilik Koyu mevkiinde makine arızası yaşayan Ahmet Telli adlı tankere müdahale için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma-10, Kurtarma-7 römorkörleri ile KEGM-5 botu ve kılavuz kaptan yönlendirildi. Boğaz gemi trafiğine kapatıldı. Valilikten yapılan son dakika açıklamasında, "İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkiinde AHMET TELLİ isimli tankerin makine arızası yaşaması nedeniyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma römorkörleri ve Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alınmıştır" denildi. Arızalanan tankerin çekilmesinin ardından gemi trafiğine tekrar açıldı.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2021, 11:58 Güncelleme 15 Aralık 2021, 13:38
Son dakika: Boğaz’da tanker arızası! İstanbul Boğazı tekrardan gemi trafiğine açıldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin, bir tankerde meydana gelen makine arızası nedeniyle askıya alındığı bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkisinde Ahmet Telli isimli tankerin makine arızası yaşadığı belirtildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün açıklamasının tamamı şu şekilde;

"İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkiisinde makine arızası yaşayan AHMET TELLİ isimli tankerin yanında olan KURTARMA-10 Römorkörümüzün yanı sıra İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri koordinasyonunda KURTARMA-7 Römorkörümüz, KEGM-5 botumuz ve Kılavuz Kaptanımız tankere yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği askıya alındı"

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten apılan açıklamada "İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkiinde AHMET TELLİ isimli tankerin makine arızası yaşaması nedeniyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma römorkörleri ve Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alınmıştır" denildi.

İstanbul Boğazı gemi trafiği askıya alındı. Makine arızası veren gemi kılavuz kaptan ve kurtarma römorkörleri eşliğinde Ahırkapı'ya çekildi. Tankerin çekilmesinin ardından İstanbul Boğazı, yaklaşık 1,5 saat sonra gemi trafiğine açıldı