Tahir Güven’in öldürülmesi sonrası PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı! HDP ilçe binasında terör paçavraları ele geçirildi

AK Parti Cizre eski İlçe Başkanının kardeşi Tahir Güven’e düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili PKK/ KCK terör örgütünün şehir yapılanması YPS ve gençlik yapılanması DGH’ye düzenlenen operasyonda 26 şahıs gözaltına alındı. Yapılan aramada; terör örgütü  propagandası içeren çok sayıda materyel ve malzemeye el konuldu.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2021, 12:27 Güncelleme 11 Aralık 2021, 13:40
Tahir Güven’in öldürülmesi sonrası PKK’ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı! HDP ilçe binasında terör paçavraları ele geçirildi

İÇİNDEKİLER

Eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'in öldüğü silahlı saldırıyla ilgili düzenlenen operasyonda, 26 şüpheli gözaltına alındı.



TERÖR ÖRGÜTÜNE ŞIRNAK'TA OPERASYON DÜZENLENDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Tahir Güven'e düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili haklarında teşhis ve ihbarda bulunulan terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanması YPS ve gençlik yapılanması DGH'ye yönelik Şırnak'ta operasyon düzenlendi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) şube müdürlüklerince sabah saatlerinde yapılan operasyonda, 26 şüpheli gözaltına alındı.


ÖRGÜT PROPAGANDASI İÇEREN DÖKÜMAN VE DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonda, örgüt propagandası içeren çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirildi.


HDP İLÇE BİNASINDA TERÖR PAÇAVRALARI
Ayrıca HDP Cizre ilçe binasında yapılan aramada, terör örgütü propagandası içeren çok sayıda materyal ve malzemeye el konuldu.



TUTUKLANAN EMİN KALKAN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI!
Tahir Güven cinayetinin işlendiği gün gözaltına alınan ve 8 Aralık'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Emin Kalkan'ın ifadesi ortaya çıktı.



Kalkan ifadesinde "Tahir Güven'in öldürülmesi olayını Miraz isimli kişi gerçekleştirmiştir. Kendisi bu cinayeti PKK/KCK terör örgütü faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirmiştir.

Bu kişinin herhangi bir kişiden talimat alıp almadığına yönelik bilgim yoktur" demişti.

BAKAN SOYLU, HDP'Yİ İŞARET ETMİŞTİ
Şırnak'ın Cizre ilçesinde AK Parti eski Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşiretinin lideri Tahir Güven (67) uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de bütçe görüşmelerinde, "Şırnak Cizre'de bir katliam oldu. İlçe başkanımızın kardeşi olan Tahir Güven, gece yarısı bir komplo ile öldürüldü. Kim öldürdü, niye öldürdü? Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, bu sabah HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladık" açıklamasında bulunmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN