SON DAKİKA: Başkan Erdoğan'a bombalı tuzak önlendi

Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bombalı tuzak önlendi. Gelen bilgilere göre polis memurunun aracındaki düzenek etkisiz hale getirildi. Mardin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, polisin hareket ettikten sonra bomba düzeneğini fark ettiği aktarıldı. Bombanın uzaktan kumandalı ve mıktanıs düzeneğiyle yapıldığı ortaya çıktı. Öte yandan saldırının hedefini A Haber canlı yayınında yorumlayan Terör ve Güvenlik Uzmanı Gürsel Tokmakoğlu, "Ben bunu sadece PKK terör örgütünün kendince cesaret etmiş olabileceği bir hadise olarak görmüyorum." dedi. Tokmakoğlu, Türkiye'ye gözdağı vermek isteyen yabancı örgüt bağlantılarının da daha sonra ortaya çıkabileceğini değerlendirdi.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2021, 20:00 Güncelleme 04 Aralık 2021, 21:22
SON DAKİKA: Başkan Erdoğan’a bombalı tuzak önlendi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt mitinginde bir aracın altına yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlatıp infial yaratmayı planlayan teröristlerin kanlı oyunu son anda bozuldu.

MİTİNGTE GÖREV ALACAK POLİSİN ARACINA PATLAYICI YERLEŞTİRDİLER
Sansasyonel bir eylem arayışındaki teröristler, miting alanına ya da siyasi figürlere yaklaşamayacaklarını bildikleri için çevre illerden görevlendirilecek çevik kuvvet polislerini hedef olarak seçti.

UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICI
Sabah saatlerinde Mardin'den Siirt'teki mitinge görev için gidecek polis memurunun aracının altına gizlice uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştirildi.



POLİSİN PATLAYICI FARK ETMESİ KATLİAMI ÖNLEDİ


Aracını muhtemelen miting alanı yakınlarına ya da emniyet müdürlüğünün kendilerine tahsis edeceği bir otoparka bırakacak olan polis memurları dışında, aracın bulunduğu yerde başka polisler de olacaktı.

Ancak iki polis memurunun aracın altındaki patlayıcıları erken fark etmesi ile teröristlerin planı suya düştü.




PATLAYICI DÜZENEK İMHA EDİLDİ
İhbar üzerine olay yerine gelen TEM Büro Amirliği ve Bomba Uzmanı Ekiplerince patlayıcı düzenek imha edildi.


PARMAK İZİ TARAMASI
Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araç üzerinde şüphelilere ait parmak izi taraması yaptı. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.


UZAKTAN KUMANDALI MIKTANIS DÜZENEĞİ
Mardin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, polisin hareket ettikten sonra bomba düzeneğini fark ettiği aktarıldı. Bombanın uzaktan kumandalı ve mıktanıs düzeneği olduğu ortaya çıktı.


DÜZENEĞİ POLİS FARK ETTİ
Konuyla ilgili olarak yapılan ilk açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt iline ziyareti sebebiyle çevre illerden takviye personel talep edilmesi üzerine görevlendirilen ilimiz Nusaybin ilçesi Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görevli polis memurunun ikamet adresinin önünde park ettiği özel şahsi aracına binip hareket etmesi sırasında aracının altında bir cisim fark etmesi üzerine aracını terk etmiş; gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yapılan çalışmalar neticesinde araç altına yerleştirilen cismin araç altı mıknatıslı bomba düzeneği olduğu tespit edilmiş ve düzenek çıkartılarak etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verildi.


SALDIRINI AMACI NE?
A Haber canlı yayınına katılan Terör ve Güvenlik Uzmanı Gürsel Tokmakoğlu, Başkan Erdoğan'ı hedef alan bu saldırıya yalnızca terör örgütü PKK'nın cesaret edemeyeceğini belirtti. Planın daha büyük ve Türkiye'ye gözdağı vermek olduğunu belirten Tokmakoğlu, "Tabi terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri çok büyük kayıp verdi ve son noktada artık çıkış yolunun olmadığı aşikar. Türkiye'de yurt içerisinde sansasyonel bir eylem yapmak için öteden beri çabası vardı ki bunu biz sınırdan itibaren görmüştük. Fakat, bu kez Başkan Erdoğan'a yönelik yapılmaya teşebbüs edilmiş olmasını önemi fazlasıyla büyük. Ben bunu sadece PKK terör örgütünün kendince cesaret etmiş olabileceği bir hadise olarak görmüyorum. Bu sanki bir gözdağı vermek ve bu şekilde Türkiye'yi bir yöne doğru çekmek açısından belki de düşünülebilecek. En kötü ihtimali göze almış durumdalar, bu kabul edilebilir bir şey değil.

Bir yabancı örgütün de buna destek vermesi şeklinde daha sonra ortaya çıkacak delillerle bir defa daha gözden geçirilecek olursa belki daha farklı yönlere de kayabilir. Önlenmiş olması Türkiye için çok büyük bir önem taşıyor.


Bütün her şeyin karışmasını isteyen bir zihniyetin ortaya çıkmış olduğunu ve bununla ilgili Türkiye'yi büyük bir kaotik duruma sokmak isteyenlerin hareketi olarak düşünmek lazım." dedi.


CANLI YAYINDA AÇIKLADI
Peki bu saldırı girişimi fark edilidi? Olayın perde arkasında ne var? A Haber canlı yayınına katılan Terör ve Güvenlik Uzmanı Gürsel Tokmakoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Planlı bir saldırı girişimi olduğuna dikkat çeken Tokmakoğlu, polisin seyir halindeyken aracın altına terör örgütü tarafından gizlenen bombayı farketmesinin şüphe uyandırdığını söyledi.

"İSTİHBARAT SORUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
Tokmakoğlu, Mardin'de görevli polisin memurunun Siirt'te Başkan Erdoğan'ın mitingi için görevlendirilmesinin ve özel aracının terör örgütü tarafından tespit edilmesinin büyük bir istihbarat eksiği olduğunu belirtti.

Gürsel Tokmakoğlu canlı yayında şu ifadeleri kullandı: "Planlı bir saldırı olması bende endişe uyandırdı. Daha önceden hesaplanmış olması vahim bir durum. Bütün süreç incelenmeli, bunun (bombalı düzenek) oraya yerleştirilmesi yeniden gözden geçirilmeli. Menşei ve kimin bu düzeneği nasıl hazırladığı ortaya çıkarılmalı. Polis memurunun oraya (miting alanına) gidecek kadar hesabını yapmış olmalarında kaynaklı bir durum var. Buradad bir istihbarat sorunuyla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN