İBB ulaşımda sıfır çekti! CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şekilden şekile girdi

İstanbul’da aynı anda 10 metro hattı çalışması yapıldığını billboardlara asan İBB yönetimi, resmi evrak olan performans kitapçığına yapılan metro hatları için 2020-2021’de ‘0’ kilometre olduğunu yazdı. AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Erkem İmamoğlu'nun skandalarını tek tek açıkladı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 27 Kasım 2021, 17:25 Güncelleme 27 Kasım 2021, 17:32
İBB ulaşımda sıfır çekti! CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şekilden şekile girdi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi İstanbul'un hemen her noktasına 'İstanbul'da aynı anda 10 metro çalışması' yazılı billboardlar astı. Ancak İBB yönetiminin bu sözü de gerçek dışı çıktı. Yönetiminin 2 yıldır ilerleme kaydedemediği ortaya çıktı.

2022 yılı Mali Bütçesi görüşmelerinde konuşan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, AK Parti döneminde yapımına başlanan fakat CHP İBB Başkanı İmamoğlu tarafından yapımı durdurulan projelere dikkat çekti.

Yönetimin ulaşım konusunda sınıfta kaldığını dile getiren Göksu, "Biz İstanbul ve İstanbullular için yapılan her iyi şeyi takdir ederiz. Burada da bizim başlattığımız ve çoğunu bitirmek üzere olduğumuz metroların bir kısmını devam ettiriyor olmanızı memnuniyet verici olarak görüyorum. Bunun için teşekkür ediyorum. Keşke; deprem, biyolojik arıtma, otoparklar, yeşil alan üretme gibi konularda da başlattığımız vizyoner çalışmaları iptal etmek yerine bitirseydiniz" dedi.

"KARNENİZİ KENDİNİZ YAZDINIZ"

Sabah'ın haberine göre 'Metro konusunda kendi karnenizi kendiniz yazmışsınız zaten' diyen Göksu şu eleştirilerde bulundu:

"2020 senesi için 2,2 kilometre yeni raylı sistem projesini planlayıp performans programına yazmıştınız ama sene sonu geldiğinde bakmışsınız ki elde var 0. 2021 senesi için ise hızınızı alamayıp 33,07 kilometre yeni metronun yapımına başlanacağını performans programına yazmıştınız. Gelmişiz senenin sonuna elde var yine 0. 2022 senesi için ise planladığınız toplam yeni metro inşaatı miktarı 2,6 kilometre. Şimdi Sayın Başkan'a soruyorum: Seçim sürecinde 'İstanbul'un metro ağını iki katına çıkaracağım' diye söz verdiniz mi? Söz verdiyseniz hani sözünüzün gereği? Allah aşkına döneminizde 1 kilometre yeni metro projesi başlattınız mı? Bırakın metro projesi başlatmayı, ihalesini yapmayı yeni bir tane metronun projeni yaptınız mı? Burada daha önce demiştim. Korkarım ki döneminiz bittiğinde bir tane bile bir metro projelendirip yapıp açamayacaksınız. Bizim zamanımızda metrolar güzergâh biter açılışı yapılırdı. Şimdi durak durak açılış yapıyorsunuz. Duyuyoruz ki istasyonları da kısalmışsınız. Hatta makine bir tünele girerken, bir de tünelden çıkarken tören yapıyorsunuz. Bununla da iş yapıyor görünüyorsunuz".

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN