Başkan Erdoğan'a Türkmenistan Devlet İş Birliği Nişanı: Şerefle taşıyacağım

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Türkmenistan'da bulunuyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov tarafından Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a “Türkmenistan Devlet İşbirliği Nişanı” takdim edildi. Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Türkmenistan Devlet İş Birliği Nişanı’nın tarafıma tevcihinden dolayı büyük bir onur ve mutluluk duydum. Bu âli nişanı şerefle taşıyacağım." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2021, 18:57 Güncelleme 27 Kasım 2021, 19:39
Başkan Erdoğan’a Türkmenistan Devlet İş Birliği Nişanı: Şerefle taşıyacağım

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, hem resmi ziyarette bulunmak hem de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Türkmenistan'da temaslarına başladı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Oğuzhan Köşkü'ndeki baş başa ve heyetler arası görüşme ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN'A "DEVLET İŞBİRLİĞİ NİŞANI"
Berdimuhamedov tarafından BaşkanErdoğan'a "Türkmenistan Devlet İşbirliği Nişanı" takdim edildi.

"KEMİK KARDEŞLİĞİMİZ BİR KEZ DAHA PERÇİNLENMİŞTİR"
Erdoğan nişan tevcih töreninde yaptığı konuşmada ise, kendisine verilen nişandan dolayı onur duyduğunu aktararak, "Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için yürekten teşekkür ederim. Bu nişana layık görülmem ata yurdumuz Türkmenistan'a gerçekleştirdiğim resmi ziyareti taçlandırmıştır. Ülkelerimiz arasındaki dostluk ve karşılıklı muhabbetin yeni bir sembolü olarak gördüğüm bu nişanla kemik kardeşliğimiz bir kez daha perçinlenmiştir. Bu nişan bana aynı zamanda Türkiye-Türkmenistan dayanışmasını daha da ilerilere taşıma mesuliyetini yüklemektedir. Bu vazifeyi büyük heyecan ve gururla yerine getireceğim" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI
Başkan Erdoğan kendisine takdim edilen Türkmenistan Devlet İş Birliği Nişanı'na ilişkin sosyal medyadan paylaşım yaptı. "Türkmenistan Devlet İş Birliği Nişanı'nın tarafıma tevcihinden dolayı büyük bir onur ve mutluluk duydum. Bu âli nişanı şerefle taşıyacağım. Başta Devlet Başkanı kadirli doğanım Sayın Berdimuhammedov'a ve tüm Türkmen doğanlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.